Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Balanserer hverdagen som revisor og idrettsutøver

EY søker flinke folk med erfaring! Derfor har vi i artikkelserien Bak Fasaden tatt en prat med noen av de som jobber i EY slik at du kan få et innblikk i hverdagen hos oss.

I et hjørne på en liten kafé langs ring 3 i Oslo sitter EYs Henriette Albon. Hun har sine siste dager av sommerferien etter at hun og ektemannen Jonathan har vært på Europatur med bobil til Pyreneene og Alpene. Før ferien er over står det likevel en viktig ting på programmet: Fjelløp i Geiranger.

– Interessen min for fjelløp kommer av at mannen min er fulltidsutøver, og det er noe vi liker å gjøre sammen. Vi har gjort en livsstil ut av det. På vinteren går vi mye på randonee og ski, mens om sommeren løper vi eller sykler. Det blir mye idrett. Vi liker å være aktive utendørs og trives godt med det.

Nå satser også Henriette innen fjelløp. Hun har funnet en perfekt løsning på hvordan hun kan løpe og samtidig jobbe som senior revisor i EY.

– Jeg gikk ned til 80 prosent stilling i mars. Da har jeg sjonglert løpingen og jobbingen i nesten tre år, og det kom til et punkt hvor jeg merket at det ble litt tøft. Dermed tenkte jeg «hvorfor ikke bare prøve». Mannen min har en veldig fleksibel hverdag. At vi nå har muligheten til å ta en langhelg for å løpe betyr veldig mye for oss, smiler hun bredt.

På jobben var det ikke noe problem å tilrettelegge for Henriettes nye hverdag.

– Jeg bare spurte ledelsen, og svaret var at det skulle de absolutt prøve å få til. Mange jeg jobber med visste ikke at det var mulig å jobbe i en redusert stilling. Det er nok ikke så vanlig der vi jobber, men EY var veldig behjelpelige.

Henriette som opprinnelig er fra Sandefjord, bor nå i Bergen med ektemannen som er engelsk. Selv bodde hun i England da hun var student.

– Jeg bodde der i fire år og tok en slags «thin sandwich»-bachelorgrad i business. Det betyr at det var to omganger med utplassering i forskjellige selskaper; Seks måneder var i konsulentbransjen og seks måneder innen Private Equity. Deretter bestemte jeg meg for å ta master ved NHH og ble boende i Bergen fordi jeg ville jobbe i en mindre by enn Oslo.

– Etter å ha vært i England følte jeg at dersom man skal være god innen business, så må man kunne regnskap. Jeg følte egentlig det var et kunnskapsgap på det området. Regnskap var en grunnmur jeg følte jeg trengte. På den tiden ville jeg også tilbake til Norge, og begynte derfor på master i regnskap og revisjon på NHH.

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.

En ting hun liker godt med jobben sin er at EY er så tillitsbasert, og at det er en forutsigbar og trygg jobbhverdag.

– Hverdagen avhenger av hvor man er i året. Revisjonshverdagen som folk flest kjenner den er fra januar til juni. Da er man i hovedbolken av revisjonsåret og man reviderer regnskap. Utenom det er det mange forskjellige oppgaver fra kursing av nyansatte, presentasjoner hos kunden og mindre attestasjonsoppdrag.

Det meste de jobber med i EY finnes i digital form og er skybasert, derfor sitter ikke Henriette like mye hos kundene som tidligere.

– Revisjonsbransjen har endret seg veldig mye på få år. I Bergen har vi mye fokus på “work-life balance”, og at resultatene er det viktigste. Jeg tror det er nødvendig for å kunne måle seg med andre arbeidsgivere.

Henriette forteller at kundene hennes stadig kommer med nye utfordringer som må løses. Hun setter også stor pris på at hun har fått jobbe med de samme kundene gjennom flere år.

– Jeg har hatt mange av de samme kundene siden jeg startet i EY, men synes likevel jeg blir utfordret og presentert for nye problemstillinger hvert år. Spesielt hos større kunder har jeg de siste årene fått erfare hvordan digitalisering kan åpne opp mer spennende måter å revidere på, om man tør å «tenke nytt» og gå vekk fra tradisjonell stikkprøverevisjon. Det første året mitt på TV 2-oppdraget brukte jeg mye tid på manuell utvalgstesting hvor jeg typisk kontrollerte et stort antall lønnslipper og bilag. I dag er det mye større fokus på digital revisjon og gjennomføring av datadrevne metoder.

– I overgangen til «digital revisjon» har jeg fått mye ansvar og til tider følt at jeg var kastet ut på dypt vann, men når jobben var gjort var mestringsfølelsen stor. Læringskurven har vært ekstremt bratt og prosessen tidkrevende i en ellers travel hverdag, men det er veldig gøy å se hvordan digitale verktøy bidrar til bedre innsikt og en mer effektiv revisjon. Skiftet fra bilagskontroll til dataanalyse betyr også at vi har et bredere perspektiv med fokus på å tolke data og trekke konklusjoner – som selvsagt er mye mer spennende enn å kontrollere en haug med fakturaer!

Ettersom hun gikk ned til gradert stilling i mars i år vet hun ikke hvordan det vil bli når de står i den mest hektiske perioden av 2020. Henriette innrømmer at hun ville følt på det om hun gikk fra jobben og det var mye å gjøre. Optimist som hun er tror hun likevel at det handler om planlegging for å unngå skippertak.

– Utfordringen i denne bransjen er at overtid er en stor del av hverdagen fra januar til påske. Derfor er jeg spent på hvordan det vil bli med 80 prosent når den perioden kommer. Jeg tror det går hvis man tilrettelegger godt og har nok folk på teamet. Det vil ikke være gøy å gå tidligere, om det er noen få som sitter igjen alene med arbeidet. Det handler jo om å både gi og ta. Jeg tar mye ansvar for arbeidsoppgavene mine, og hadde ikke hatt samvittighet til å la noen andre sitte med jobben alene bare fordi jeg har 80 prosent.

Henriette innrømmer at hun antageligvis vil returnere til en fulltidsstilling på et tidspunkt, men foreløpig trives med den ekstra fritiden. Da får hun mer kvalitetstid med mannen og har mulighet til å reise på konkurranser som en helgetur.

– Jeg ser for meg at jeg kan trives med dette noen år, også gå tilbake til en fulltidsstilling igjen senere. Akkurat nå synes vi at dette er veldig gøy, og tar derfor et år av gangen. Så blir veien til etter hvert, gliser hun bredt før hun gjør seg klar til å dra videre på turen.

EY trenger erfarne medarbeidere!

Karriere i Assurance (revisjon): Bistå selskaper med kvalitetssikring av finansiell informasjon

EY Assurance er markedsleder i Norge, med en kundeportefølje som representerer et speilbilde av norsk næringsliv.I porteføljen vår finner du mer enn en tredjedel av det totale antallet selskaper notert på Oslo Børs.

For deg betyr dette tilgang på bransjens bredeste spekter av dagsaktuelle problemstillinger, et unikt fagmiljø, og en læringskurve du vanskelig vil finne noe annet sted. Assurance er alltid interessert i å stifte nærmere bekjentskap med talentfulle kandidater.

Assurance er inndelt i fire ulike tjenesteområder. Les mer om disse her!

 

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.

Annonsørinnhold