Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Advokaten som forelsket seg i Norge

EY søker flinke folk med erfaring! Derfor har vi i artikkelserien Bak Fasaden tatt en prat med noen av de som jobber i EY slik at du kan få et innblikk i hverdagen hos oss.

EYDet koker i Oslos varme gater, men likevel går Nikolaos Kratimenos i dress på jobben. Grekeren har nå bodd i Norge i fem år, og i alle årene har han jobbet i Global Trade-avdelingen i EY.

– I min avdeling jobber vi med norsk og internasjonal moms, toll og andre avgifter. Det gjør at vi har mange internasjonale prosjekter hvor tjenester og varer importeres og eksporteres. Mange av prosjektene vi jobber med er i andre tidssoner, så på samme dag kan vi måtte svare kunder og kolleger i Amerika, samtidig som vi må sende noe til Asia. Man vet sjeldent hvordan arbeidsdagen blir, eller når nye prosjekter kommer.

Opprinnelig er Nikolaos utdannet advokat i Hellas, og senere studerte han internasjonal skatt og moms ved universitetet i Lund i Sverige. Det var da han oppdaget EY og søkte jobb selv om han ikke kunne norsk ennå.

– Jobben virket interessant, og det var det jeg hadde studert. Det som gjør prosjektene spennende er at det er noe som er virkelig, noe som brukes og noe man ser resultatene av. Som sagt er det uforutsigbart, det kan tikke inn nye oppdrag når som helst, og da må jeg ta kontakt med kunden for å finne ut hvordan vi kan bistå.

Nikolaos påpeker at man fort blir vant til uforutsigbarheten, og at de samtidig har mange faste oppdrag de kan planlegge rundt. Global Trade jobber med mange internasjonale prosjekter og har flere ansatte med internasjonal bakgrunn.

– Jeg liker best de prosjektene hvor det er mange land som er involvert, da kan det også være land man ikke kjenner så godt til som for eksempel Puerto Rico. Vi må da koordinere og finne en fremstilling som er lett å forstå. Det kommer ofte spørsmål som berører flere land og da må vi knytte det sammen til et svar. Det er veldig lærerikt.

Siden han flyttet til Norge i april 2014 har han både giftet seg og blitt far til ei jente på tre og et halvt år. De første årene bodde han i Oslo, men i dag pendler han fra Tønsberg.

– Vi er fornøyde. Med budsjettet vi hadde kunne vi bare kjøpt en liten leilighet i Oslo, ettersom vi var tre ønsket vi noe større og valgte å flytte ut av byen. Der har vi større plass og en liten hage, i tillegg bor familien til kona mi i Tønsberg. Svigerforeldrene mine kan dermed hjelpe oss med barnepass og slikt.

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.

Nikolaos smiler og skryter av ordningen. Han innrømmer at han trives bedre med familielivet i en mindre by enn Oslo.

– Pendling er veldig greit. Det tar en time og fem minutter med toget, da får jeg muligheten til å lese noen e-poster eller andre ting på morgenen. På vei hjem kan jeg jobbe litt eller bare slappe av. Det er tid som jeg får for meg selv og kan samle tankene litt, noe som er veldig behagelig. Når jeg kommer hjem vil jeg nyte familielivet.

Det at han må forholde seg til togtidene har gjort at Nikolaos er blitt mer organisert. At han kan jobbe hjemme hver fredag, synes han også hjelper på situasjonen.

– At jeg kan jobbe hjemme en dag i uka var ikke i kontrakten, men da jeg flyttet fikk jeg ordnet det med sjefen og det var ikke noe problem. Det er fleksibelt her, og de fokuserer mest på resultatene vi leverer.

Nikolaos forteller han ikke hadde sett for seg hvordan livet ville endres som småbarnsfar. Han innrømmer at han var heldig som fikk en ekstra lang pappapermisjon.

– Kona mi var student, så jeg fikk en del av permen hennes. Da fikk jeg være med datteren min lenge. For jobben var det ikke noe problem, jeg gikk ut i pappaperm da en kollega kom tilbake fra mammaperm, så det var grei kontinuitet på avdelingen.

– Det eneste som er litt dumt med pendlingen er at jeg sjeldent kan hente og levere i barnehagen. Kona mi har forståelse for at det kan bli mye jobb, men hun visste også fra starten at dette er jobben min.

Når han har fri liker Nikolaos å tilbringe mye tid med familien.

– Jeg spiller ofte tennis med svigerfar, og jeg liker å dra på tur. Jeg har ikke blitt helt norsk enda, så det er ingen fjellturer, men båttur er deilig og litt mer lik gresk filosofi, ler han.

– Utenom det liker vi å reise når vi har mulighet til det. Kona er halvt finsk og halvt norsk, så vi reiser en del til Finland eller Hellas, sier han og tar en slurk av kaffen.

Det er tydelig at han har et konkurranseinstinkt og liker utfordringer. Nikolaos tror ikke han kunne jobbet med en og samme oppgave i 30 år.

– Uten utfordringer blir det kjedelig og det blir ingen utvikling. Tenk så kjedelig å jobbe med samme ting i 30 år og så pensjonere seg.

Han mener likevel det er viktig å ha en balanse i hverdagen, slik at alt ikke handler om jobb.

– Det er viktig å legge fra seg jobben når man har fri, for da kommer man mer uthvilt og har mer energi for å bidra på jobben. Når jobben er fleksibel har jeg muligheten til å slappe av når jeg har fri, smiler Nikolaos.

EY søker erfarne medarbeidere!

Karriere i Tax & Law: Vil du være med på laget vårt ?

EY Tax & Law er blant Norges ledende og største private kompetansemiljø innenfor skatt og avgift. I tillegg opererer advokatfirmaet vårt innenfor tilknyttede områder som selskapsrett, regnskapsrett og transaksjoner. Vi har over 250 medarbeidere fordelt på flere kontorer i Norge. I tillegg er vi tett integrert med våre Tax & Law kollegaer i vårt globale nettverk. Totalt omfatter dette over 22 000 medarbeidere i 130 land.

Skatt og avgift er et dynamisk og interessant fagområde innenfor jussen og byr på spennende muligheter, både faglig og karrieremessig. Vår kundeportefølje består av ledende aktører i norsk og internasjonalt næringsliv. Våre medarbeidere har en stor grad av frihet i hverdagen, og gis stort ansvar for enkeltsaker og kunder, samtidig som vi jobber i team som sikrer kvalitet og utvikling.

Vårt kompetansemiljø er organisert i 5 spesialistavdelinger som samarbeider tett. Vi er alltid interesserte i å komme i kontakt med talentfulle kandidater. Les mer om Tax & Law her!

 

Send en mail hvis du ønsker en uforpliktende samtale om dine muligheter i EY.

Annonsørinnhold