Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

– Vi er ikke de eneste som kan tilby 600 fond. Men vi går mye lenger i å guide kundene i retning av enkelte fond som vårt forvalterteam mener er de beste, sier Stein Svalestad i SKAGEN Fondene.

Fondsekspert: Slik unngår du tabben som svært mange gjør når de skal velge fond

SKAGEN Fondene er totalleverandør på sparing med over 600 fond, samtidig som kundene blir guidet med ekspert-anbefalinger.

Det er noe nytt på gang i SKAGEN Fondene. Det tradisjonsrike fondshuset har gått fra å tilby kundene en håndfull av sine egne fond, til et utvalg man kan velge og vrake i på rundt 600 fond fra hele verden.

– SKAGEN er blitt litt annerledes, sier forvalter Stein Svalestad.

Han er fast bestemt på at grepene de tar, vil sette SKAGEN Fondene i en unik posisjon i det norske sparemarkedet.

– Vi er langt fra de eneste som kan tilby 600 fond. Men vi går mye lenger i å guide kundene i retning av enkelte fond som vårt forvalterteam mener er de beste, sier Svalestad.

– Vår løsning er derfor den beste fra to verdener. Du kan velge fond fra øverste hylle som du kan samle sammen med alle fondsinvesteringene dine på en aksjesparekonto hos oss – og i tillegg får du vår ekspertise i form av guiding gjennom fondsjungelen.

Utvalgt av eksperter

Svalestad viser til noe mange kan kjenne seg igjen i: Dersom utvalget blir for stort, kan det det være vanskelig å velge. Det gjelder også sparekunder som logger seg inn i en portal og blir presentert for lister over hundrevis av fond, men med lite eller ingen kunnskap om hva de enkelte står for, påpeker forvalteren.

Derfor satser SKAGEN på sin unike merking av SKAGENs ekspert-utvalgte fond, som vil være forbeholdt kunder av SKAGEN.

Skagen Fondene

Skagen Fondene

  • Rykende fersk aksjespareløsning der man kan samle alle sine fondsinvesteringer
  • 600 fond fra hele verden er tilgjengelig
  • Lister over de utvalgte beste fondene i ulike kategorier
  • Fondsekspertenes utvalg av kvalitetsfond i ulike kategorier
  • Varsling til kunde dersom forutsetningene i et av de anbefalte fondene forandrer seg, og fondet ikke lenger har gode utsikter
 

– Vi vet at det å velge mellom 600 fond kan føles som et umulig valg. Mange ender opp med å velge ut fra siste års avkastning – noe vi vet at ikke alltid er så lurt, forteller forvalteren.

Blant de fondene vi tilbyr, peker vi derfor på enkelte fond innen ulike kategorier som vi mener er de beste. Vi har kaller det Anbefalt av SKAGEN.

– Denne utvelgelsen skjer etter at vi har reist rundt og besøkt, blitt kjent med og vurdert kvaliteten på fondene, og når vi anbefaler noen fond, skal kunden vite at vi går god for det.

– Det vi søker å gjøre her er å tilnærme oss den institusjonelle måten å investere på, og gjøre den tilgjengelig for massemarkedet, gjennom å guide kundene våre frem til det vi mener er de beste fondene der ute.

Fondsspesialist

For mange av dem som har fulgt SKAGEN over tid, vil forandringene som skjer kunne oppleves som store. Likevel har det også vært mange av SKAGEN Fondenes lojale kunder som har etterspurt løsninger der man kan samle «alt».

Da muligheten for å opprette aksjesparekonto ble tilgjengelig for norske forbrukere i 2017, kom SKAGEN først med en løsning som ikke inkluderte noen mulighet for å flytte andre fond til SKAGEN.

– Vi har hele tiden hatt en plan for å videreutvikle tjenesten. Med utvalgte kvalitetsfond og et av markedets største fondstilbud får kundene en bedre løsning, som vi mener er den beste på markedet i dag, sier Svalestad.

Ekspertise til folk flest

Svalestad mener det går en naturlig linje fra SKAGENs historiske satsning på egne fond, der suksessen var bygget på fondshusets ekspertise, og til kvalitetskonseptet Anbefalt av SKAGEN der de tilbyr SKAGEN-kundene å handle andre aktørers fond gjennom sitt system.

– SKAGEN er kjent for fond, selve navnet er for de fleste fond. Det er det vi kan, og denne innsikten er det vi nå også vil bidra med til kundene, sier Svalestad.

Han mener SKAGEN i den nye modellen gjør et unikt grep. På den ene siden tar SKAGEN et skritt i retning av nisjemarkedet for formuesforvaltning med de utvalgte fondslistene og guidingen av kundene. Samtidig er det fortsatt folk flest som er målgruppen.

– Mange aktører innen formuesforvaltning krever betydelige innskudd fra sine kunder for å forvalte deres midler. I våre fond trenger man 250 kroner, avslutter Svalestad.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Informasjon om kostnader og ytterligere opplysninger finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt på www.skagenfondene.no/kostnader.

Annonsørinnhold