Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Norske menn scorer over 62% på testosteronnivå, mens svenskene ligger 1,15% bak.  

Har norske menn høyere testosteronnivå enn svenskene?

Etter at over 300.000 norske og svenske menn over 40 år har utført denne testen på nett viser resultatene at svenske menn scorer lavere enn norske menn på testosteronnivå.

Menn er ikke kjent for å løpe til fastlegen før det virkelig er fare på ferde, men da denne helsetesten ble gjort tilgjengelig på internett gikk de «mann av huse» for å undersøke seg selv. ADAM (The Androgen Deficiency in Aging Males) er en enkel test som kan gi indikasjon på testosteronnivået hos menn. Ved å svare på 10 enkle spørsmål, får man en score. ADAM-testen har gjennom forskning dokumentert å fange opp over 80 % av de som har testosteronmangel. Dersom man ønsker eksakte verdier bør man oppsøke lege forteller Rolf Wiggo Sandnes – organisk kjemiker.

Norske menn scorer bedre

Et «godt» testosteronnivå er definert som 85% eller høyere, beregnet ut ifra mannens maksimale testosteronnivå ved rundt fylte 30 år (100%). Etter at over 300 000 tester er gjennomført er det slik at 20,1% av alle menn i Norge (40 år +) oppnår et «godt» testosteronnivå mot 16,5% av alle svenske menn. Ser man på totalen av alle som har testet seg er ikke forskjellene like store, da skiller det 1,15% i resultat.

Her finner du testen

Ulikhetene mellom svenske og norske menn kan ha kulturelle årsaker (matkultur, treningskultur etc) men kan også ha en så enkel forklaring at norske menn har en bedre selvfølelse enn svenske menn. Skulle man fått et eksakt svar på dette måtte man eventuelt tatt en blodprøve av samtlige, men det lar seg jo ikke gjøre.

Fordeler med optimalt testosteronnivå:

  • Økt muskelmasse og mindre fett
  • Økt seksuell lyst
  • Økt energi og overskudd
  • Bedre humør

Gjennomsnittsmannen i Norge scorer 62% i denne testen. Test ditt eget testosteronnivå her.

Det er det frie testosteronet i kroppen du først kan dra nytte av, og det er gjort mange større studier på en urt som heter Fenugreek – en urt med høy konsentrasjon av protodiosciner. Det er bevist at urten bidrar til å omdanne bundet testosteron til fritt testosteron, noe som kan bidra til at menn reduserer plagene som ofte kommer i overgangsalderen.

Annonsørinnhold