Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Skreddersy din egen hytte

De fleste nordmenn drømmer om å eie hytte på fjellet, men mange vil si seg enige i at et hytteprosjekt tar lang tid. MWC har derfor funnet oppskriften som gjør drøm til virkelighet på en enkel og effektiv måte.

La oss være ærlige. Når man drømmer om en hytte skulle man helst hatt den klar i går, og det bør være minst mulig arbeid å få den klar. MWC har derfor spesialisert seg på innflyttingsklare hytter, som er skreddersydd etter hytteeiernes ønsker.

– På det norske hyttemarkedet er det stor etterspørsel etter moderne uttrykk kombinert med det tradisjonelle. Det betyr at vi nordmenn vil ha en hytte som ser ut og oppleves som en hytte, men den tekniske standarden skal være høy, forteller markedssjef i MWC Arne Langeland.

– De vanligste teknologiske gadgetsene vi får etterspørsel om er digitallås på dørene, varmestyring, vinskap og soldemping i vinduene. Den mest ekstreme forespørselen vi har fått er å legge sedumtak. Det er en type grønt tak med vannsamlende planter.

Langeland innrømmer at de fleste kunder tilpasser hyttene sine med designmøbler, store fliser og spesialpanel, for selv om nordmenn er på hytta skal de ha samme komfort som de har hjemme. 

– Hytteeierne har ofte en klar formening på hva de vil ha, en liste med kriterier. Mange har en drøm om å eie en hytte, men ikke å bygge den. MWC kan levere en komplett hyttedrøm med alle de garantier som burde følge med et hyttekjøp.

Klar hytte på åtte til ti måneder

– Når kundene kjøper hytte fra MWC tar vi fullt prosjektansvar fra planert tomt. Altså fra graver er ferdig med sitt arbeid. Dette sikrer at kunden ikke står imellom fag, verken i diskusjoner eller med ansvar, og kan se at hytta tar form med senkede skuldre. Mange andre tilbyr prosjektkoordinering til sine kunder, men ansvaret vil de ikke ha. På denne måten gjør vi vårt ytterste for at kundene skal få en god opplevelse av prosessen, forteller Arne Kristian Langeland, Salg- og markedssjef i MWC.

Enten man har en arkitekttegning, hjemmelaget skisse eller ønskeliste for sin fremtidige hytte kan MWC stå til tjeneste. Ofte tar de utgangspunkt i sine standard modeller for å skreddersy en løsning.

– Først gjennomgår vi reguleringsplaner og situasjonskart for å se hvilke rammer vi må forholde oss til. Deretter starter vi å tegne hytta. Når den er ferdig tegnet signerer vi kontrakt og starter med nabovarsling og byggesøknad. Etter kontrakt inngåelse starter også prosessen med å se på farger, tegne skreddersydde løsninger for møbler og tilpasning av VVS-utstyr, forklarer Langeland.

– Når hytta er ferdig «spekket» og kommunen har gitt GO overleveres prosjektet til en prosjektleder som tar prosessen frem til hytta er innflyttingsklar. Kunden har hele tiden frihet til å gjøre egne tilpasninger, selv om vi anbefaler at alt er ferdig når byggeprosessen starter. Deretter er det bare for kunden å vente på at hytta er ferdig til innflytting, konkluderer markedssjefen.

Annonsørinnhold