Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Klokken for den eventyrlystne

For å sprenge grenser må du være utstyrt med riktig verktøy, og et av de viktigste instrumentene dine er klokken. Dette visste de legendariske pionerene Paul-Emile Victor og Howard Hughes da de la ut på sine respektive reiser. De var begge utstyrt med klokker fra Longines, og i den nye kolleksjonen Longines Spirit er det nettopp deres eventyrlyst som hylles.

Klokkene fra Longines er kjent for å være robuste, pålitelige, nøyaktige og med en original teknologi, som er grunnen til at så mange pionerer har satt sin lit til merket på sine ekspedisjoner. Longines Spirit er en splitter ny kolleksjon hvor historie møter moderne teknologi. 

Hvilke pionerer har inspirert Longines Spirit?

Eventyrer og polfarer Paul-Émile Victor.

Franskmannen Paul-Émile Victor dedikerte sitt liv til polare ekspedisjoner. I 1936 la han ut på en 49 dagers oppdagelsesreise hvor han krysset Grønland. Turen var preget av de ekstreme værforholdene og det utfordrende landskapet, og Victor var avhengig av klokken for å regne ut lengdegraden. Han hadde en Longines kronometer som forholdt seg nøyaktig gjennom hele turen, selv med den ekstreme kulden som sank helt ned til - 40 celsius.

"Disse klokkene utgjorde forskjellen mellom nederlag og suksess" - uttalte Victor i etterkant av ekspedisjonen.

To år senere var Longines tidtaker da amerikanske Howard Hughes satt en ny rekord da han fløy jorden rundt på tre dager, 19 timer og 14 minutter. Han knuste dermed den tidligere rekorden med nesten fire dager. Den eksentriske rekordtakeren, Hughes er kjent både som pilot, filmregissør og var en av verdens rikeste menn i sin tid. Da han i 1938 skulle fly rundt kloden var han utstyrt med flere av Longines sine kronometer klokker, og en “Longines sideograf” for navigasjon.

Les mer om Longines Spirit pionerene her

Den nye kolleksjonen

Modellene fra Longines Spirit er preget av de tradisjonelle særtrekkene fra pionerenes klokker, kombinert med moderne design. De store kronene, fonten på tallene, de diamantformede indeksene og sverdformede visere er inspirert av luftens pionerer. Kolleksjonen er selvtrekkende mekaniske urverk, og er utstyrt med silicium spiral for å garantere nøyaktighet og lang levetid. Alle klokkene er kronometersertifisert av the Official Swiss Chronometer Testing Institute (COSC). 

Se hele kolleksjonen fra Longines Spirit her

(1 / 7)

Dette er Longines

  • Longines er et sveitsisk klokkemerke som ble etablert i 1832, og er verdens eldste registrerte trademark i klokkeindustrien.
  • Det er det tredje største klokkemerket i verden, etter Rolex og Omega
  • Longines mest populære kolleksjoner i Norden er sportskolleksjonene, og de historiske klokkemodellene.
  • Longines er spesielt kjent for sine mange kronograf-modeller gjennom tidene. De har blitt produsert både som lommeur og armbåndsur.


Annonsørinnhold