Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Populært båtkonsept har endelig kommet til Norge

Kanalbåtferie har lenge vært populært i store deler av Europa, og nå har konseptet endelig kommet til Norge. Canal Boats Telemark lanserer et splitter nytt konsept hvor du kan oppleve Telemark fra sjøveien i luksuriøse cabincruisere.

- Vi tilbyr en reiseopplevelse som strekker seg fra Dalen til Portør, fra vestlandsnatur til skjærgård, en helt unik reise i norsk natur, sier daglig leder Nora Sjögren Johre.

Med seks helelektriske cabincruisere står hun og teamet i Canal Boats Telemark klare til å starte eventyret i Telemark. Fra basen i Porsgrunn får man mulighet til å leie båt og reise sørover langs kysten, eller innover i landet langs Telemarkskanalen.

- Vi vil hjelpe kundene å planlegge den perfekte ferien. Derfor vil vi markedsføre spennende aktiviteter og opplevelser både langs kanalen og kysten, forteller Sjögren Johre.

Sesongen vil starte allerede i slutten av mai og allerede nå er det mulig for familier å booke en båt for sommerferien. I høysesongen leier man båtene i minimum en uke, mens utenfor høysesong kan du leie en båt over en helg. Så om du vil oppleve slusene, ta en dagstur opp Lårdalsstigen eller nyte skjærgården utenfor Kragerø er en luksuriøs Greenline midt i blinken.

Se de eksklusive båtene

Interiøret er av meget høy kvalitet. Fotocred: Telemark Greenline Yachts

Helelektriske båter

De seks båtene til Canal Boats Telemark er fordelt på 33 og 39 fots Greenline, de er alle 100 prosent elektriske og er perfekte familiebåter. Greenline 33 har plass til opptil syv personer, men passer også til et par som vil oppleve kanalen eller kysten. Sengeplassene blir tilpasset etter kundens behov og det er en dobbeltlugar hvor man kan ha enten dobbel eller enkeltseng. Greenline 39 derimot har to dobbeltlugarer, og har seks sengeplasser til sammen, noe som passer perfekt for en familie eller vennegjeng.

Begge modellene har en 50 kW-motor og en batteripakke på 80 kW/t. Rekkevidden avhenger av fart, men dersom du holder en fart på 5,6 knop vil det ta 8 timer før du går tom for strøm. Samtidig er det et solcelletak som lader båtens batteri underveis. Maksfarten på båtene er på 11 knop.

Telemark kan by på fantastiske naturopplevelser. Fotocred: Telemark Brand Image

Ladenettverk

Grunnen til at Canal Boats Telemark kun benytter elektriske båter er fordi det skjer et skifte i båtbransjen. De siste årene øker etterspørselen etter elektriske og hybridbåter, men dessverre er det mangel på ladestasjoner. Derfor tar bedriften selv grep og samarbeider med flere aktører for å lage en ladeinfrastruktur. Målet er at Telemarkskanalen og Telemarkskysten skal bli verdens første sted med et nettverk av ladepunkter for elbåter.

- Vi gleder oss utrolig mye til at sesongen skal starte. Vår visjon er å være et viktig bidrag til økt turisme i vår region. På Vestlandet og i Nord-Norge ser vi at man har hatt en solid vekst i turisme. Vi mener at Telemark, Telemarkskanalen og Telemarkskysten har samme potensial, både nasjonalt og internasjonalt. Og det eneste kravet som stilles til leietakerne er at en person har båtsertifikat, eller er født tidligere enn 1980 og har erfaring med å kjøre båt, avslutter Sjögren Johre.

Book en opplevelse utenom det vanlige her

Annonsørinnhold