<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Nyt arbeidsdagen i fantastiske omgivelser

De nyeste prognosene har vist at covid vil herje med samfunnet i overskuelig fremtid. Heldigvis kan mange jobbe fra distanse.

Det kan være mange årsaker til at noen ikke finner muligheten til å flytte på seg for å ta arbeide andre plasser i landet, eller kan pendle over moderate avstander. Samfunnstilstanden, preget av pandemi kan midlertidig holde en del av oss godt forankret på hjemplassen.

En god løsning er da fjernarbeid, noe som passer godt for stadig flere.

I spektakulære vinteromgivelser vil det aldri mangle arbeidsglede eller effektivitet når trivselsfaktoren sprenger skalaen. Dette er noe veldig mange kan legge til rette for og som resultat være attraktiv for de øverst på rekrutteringsskalaen.

Nasjonalt er det litt over 825.000 arbeidstakere med yrker som kan utføres som fjernarbeid.

Litt under halvparten av disse er bosatt i Oslo og Viken. De siste fem årene har veksten i antall arbeidsplasser som er egnet for fjernarbeid i stor grad kommet i disse fylkene, i tillegg til i Trøndelag.

De yrkene (både nasjonalt og i landsdelen) som er egnet for fjernarbeid, og som samtidig sysselsetter mange, er i stor grad innenfor administrasjon. Da snakker vi om yrker som saksbehandlere og kontormedarbeidere, en rekke lederstillinger og undervisningspersonale på høgskoler- og universiteter.

Du vil ha de beste 

Ekspertene som hevdet at Norge kom til å bli kastet inn i sin dypeste økonomiske krise noensinne - som følge av global pandemi, tok feil. Norsk økonomi og vårt næringsliv ekspanderer. De som vil surfe på den bølgen og fortsatt ha kraft når bølgen flater ut, er avhengig av å rekruttere de beste hodene i sin bransje. Selv om de ikke vil - eller kan - bo i nærheten av hovedkontor eller avdelingslokaler.

En måte å sikre seg de beste av de beste, er å la de fjernjobbe.

Opp gjennom årene har stat, fylkeskommuner, kommuner og bedriftene selv iverksatt ulike tiltak, både håpløse og troverdige for å tiltrekke seg kompetent personell.

Arbeidsgiverne har lokket med nedskrivning av studielån, lederutdanninger, ekstra ferieuker, kompetanseheving, oppstartsbonus eller andre goder.

Felles for de fleste tiltakene har vært en forventning om at arbeidstakerne skal flytte til arbeidsstedet.

I vår tid er ikke det like kraftfullt som før. Det finnes det mange årsaker til.

For mange innebærer flytting at en eventuell partner og barn må følge med, noe som ikke alltid er like enkelt. Det fordrer som regel at partneren også finner seg en jobb på stedet.

Å leie inn personell som bor i nærheten kan raskt bli å bemanne stillingene med underkvalifisert arbeidskraft. Å ta til takke med mindre kvalifiserte kandidater, betyr svekket konkurranseevne for bedriftene og mindre evne til vekst, for eksempel i form av sysselsetting.

Ved hjelp av teknologi fra det globale teknologiselskapet TeamViewer, kan de beste hodene få fylle opp de ledige stillingene for så å enten på deltid eller heltid jobbe fra distanse.

Det å skape mer fleksible løsninger kan samtidig bety hardere konkurranse om arbeidskraft fra bedrifter i andre deler av landet.

Koronapandemien har vist at fjernarbeid fungerer godt for veldig mange arbeidstakere. Fremover vil det kanskje være bomiljø som avgjør valg av bosted, ikke lokaliseringen av arbeidsplasser. Distribuerte løsninger og digitalisering kan bidra til å endre dynamikken i arbeidslivet, og de stedene som legger til rette for et godt bomiljø og gode fjernarbeidsplasser, blir morgendagens vinnere.

Hvor står din arbeidsplass om bare fem år? Full av innovative kollegaer fra fjern og nær eller preget av utdatert kveg på kontorbås?

Les mer innhold fra TeamViewer
Annonsørinnhold