<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Songa Enabler til Westcon Helgeland

Transocean har valgt Westcon Helgeland til vedlikehold av den tidligere Songa-riggen. Det blir verftets første kontrakt innen riggvedlikehold. 

    Publisert 17. okt. 2018 kl. 08.59
    Oppdatert 17. okt. 2018 klokken 08.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord

    Riggkjempen Transocean har valgt Westcon Helgeland som leverandør av vedlikeholdstjenester til den halvt nedsenkbare boreriggen «Songa Enabler».Det blir dermed verftets første jobb innen riggvedlikehold. Riggen er forventet å ankomme Sjonafjorden i slutten av oktober, og vil ligge rett utenfor verftet til Westcon Helgeland i Nesna Industripark for en vedlikeholdsjobb med en anslått varighet på 5-7 dager.Arbeidet vil involvere flere lokale bedrifter, og når jobben er fullført skal riggen videre til Equinors felt «Trestakk».Daglig leder i Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy, er godt fornøyd med å ha landet den historiske kontrakten. – Vi har jobbet målrettet mot markedet for riggvedlikehold i flere år, og har sammen med gode partnere som Mo Industripark AS, store planer for videre utvikling av Nesna Industripark. Leverandørmiljøet i Mo Industripark er også ideelt når det gjelder totalleveranser av denne typen vedlikehold. Miljøene ligger nært geografisk og kompetansen er både bred og dyp. For eksempel finnes det bare i Mo Industripark, kun 50 minutters kjøretur fra Nesna, 1100 fagarbeidere. I tillegg kommer den samme typen erfarne leverandører fra Vefsn og Alstahaug, sier han.– Når vi i tillegg har ideelle farvann for riggvedlikehold, vil vi utvilsomt kunne levere på langt større kontrakter også i fremtiden. Men nå har vi fokus på denne jobben hvor vi begynner i mindre skala og arbeider oss inn i markedet, legger Skogsøy til.