<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor har fortsatt milliardinvestering i oljesandselskap

To år etter at Equinor trakk seg ut av canadiske oljesandprosjekter, har selskapet fortsatt en aksjepost verdt en milliard kroner i et oljesandselskap.

    Publisert 25. aug. 2018 kl. 18.42
    Oppdatert 25. aug. 2018 klokken 18.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord

    Etter å ha solgt seg ut av oljesandprosjektene i provinsen Alberta, var Equinor ikke lenger operatør for denne virksomheten. Men den siste tiden har det på sosiale medier blitt stilt spørsmål om selskapets engasjement i oljesand, skriver bransjenettstedet enerWE.Equinors kommunikasjonssjef for internasjonal virksomhet, Erik Haaland, sier selskapet har en eierandel i oljeselskapet Athabasca, som driver med nettopp oljesand.– Disse aksjene var en del av oppgjøret da vi solgte oss ut av oljesand i 2016. Vi eier 100 millioner aksjer, som tilsvarer rett under 20 prosent av aksjene i Athabasca. De håndteres som en finansiell, og ikke en strategisk, investering, forteller Haaland, som legger til at dette er de eneste oljesandaksjene Equinor eier.Før helgen ble Athabasca-aksjen omsatt for 1,58 canadiske dollar, noe som gir Equinors aksjepost en verdi på rundt 1 milliard kroner.Haaland påpeker også at Equinor ikke er involvert i driften av Athabasca og ikke har noen plass i styret.(©NTB)