<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rødt vil stanse omstridt kabel

Rødt og Bjørnar Moxnes vil stanse utbyggingen av NorthConnect-kabelen. Torsdag behandles partiets forslag i Stortinget og de håper på Arbeiderpartiets støtte.

    Publisert 18. apr. 2018 kl. 06.09
    Oppdatert 18. apr. 2018 klokken 06.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord

    – Hvis Arbeiderpartiet vil unngå at utenlandskabelen mellom Norge og Skottland blir bygd, slik fagbevegelsen ber om, har de anledningen til å vise det på torsdag. Kom igjen, Jonas, sier Moxnes til Nationen.Spørsmålet om kraftkabelen mellom Peterhead i Skottland og Eidfjord i Hordaland griper rett inn i den betente striden om EUs tredje energimarkedspakke og den norske tilslutningen til energibyrået Acer. Noe av grunnen er at Ap stilte en rekke krav ved å si ja til Acer, deriblant at ingen nye kabler skulle bygges før man hadde evaluert effektene av kablene som allerede er under utbygging.– Et minimum må være at Arbeiderpartiet får med sine forlikspartnere fra Acer-saken i regjeringspartiene og MDG på å slå fast at behandlingen stoppes opp inntil vi har fått den nødvendige tiden til å høste erfaringer fra de andre utenlandskablene som er under bygging, sier Moxnes.Søknaden er for tiden til behandling hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), men det er Terje Søviknes (Frp) og Olje- og energidepartementet som har siste ord.(©NTB)