<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen vil bygge ut Sotrasambandet

Regjeringen vil legge 10 milliarder på bordet for firefelts motorvei og firefelts bro fra Bergen til Sotra. Saken sendes nå til Stortinget for endelig vedtak.

    Publisert 16. feb. 2018 kl. 14.00
    Oppdatert 16. feb. 2018 klokken 14.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord

    Om lag 27.400 kjøretøy bruker daglig riksvei 555 og Sotrabrua mellom Bergen og Sotra. Veien har to kjørefelt og brua er smal og lite egnet for gående og syklende, skriver regjeringen i en pressemelding. Fredag behandlet regjeringen den varslede utbyggingen av Sotrasambandet. Utbyggingskostnadene er regnet til ti milliarder kroner.Det dreier seg om en 9,4 kilometers ny firefelts motorvei fra Storavatnet i Bergen til Kolltveit på Sotra. I tillegg inkluderer prosjektet en 950 meter lang firefelts bru med separat gang- og sykkelvei, samt tre mindre bruer. Det er planlagt nye kollektivterminaler ved Storavatnet og på Straume.– Utbyggingen skal organiseres som et OPS-prosjekt, der entreprenører blir tettere og tidligere involvert. Dette vil medvirke til et bedre prosjekt. Prosjektet er omfattende, og regjeringen vil ha sterk oppmerksomhet med kostnadskontrollen, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i pressemeldingen.Saken skal nå videre til behandling i Stortinget for vedtak. Prosjektet er planlagt finansiert med statlige midler og bompenger. Blir det vedtatt vil det trolig bli anleggsstart på OPS-delen av prosjektet i andre halvår 2020.(©NTB)