<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Håver inn på dødelig presisjon

Hellfire-missilet er blitt førstevalget i USAs terrorbekjempelse. Sentralt i missilet sitter komponenter fra en norsk småbedrift.

    Publisert 28. sep. 2013 kl. 10.14
    Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 122 ord
    Amerikansk drone med AGM-114 Hellfire-missiler. NTB Scanpix / NTB Scanpix

    Listen over våpensystemer som Hurum-bedriften Chemring Nobel er klarert for å levere til, er lang, skriver Finansavisen.Omtrent 95 prosent av produksjonen hos Chemring Nobel går til eksport, og har kryptiske navn som PBXN-9, LX-14-0, Comp A-3 og HWC.- Vi leverer energirike råvarer som brukes innenfor avansert industri som setter strenge krav til sine leverandører, sier Erlend Skjold, adm. direktør i Chemring Nobel, til Finansavisen.Omtrent 60-70 prosent av omsetningen går til forsvarsindustrien, mens det resterende går til sivile kunder, for eksempel produsenter av airbagsystemer eller oljeserviceselskaper som bruker sprengstoff til perforering av oljebrønner. Til forsvarsindustrien brukes komponentene enten som sprengstoff eller drivstoff.I 2012 omsatte selskapet for 153 millioner kroner, og fikk et resultat etter skatt på 12 millioner kroner.Les hele saken i Lørdagens Finansavisen!