<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To tiltalt for medvirkning til omfattende hyttesvindel

Økokrim har tiltalt en tomteeier og en advokat for medvirkning til bedrageri på 28,6 millioner kroner i forbindelse med salg av hyttetomter. Den antatte hovedmannen er allerede dømt.

    Publisert 1. juli 2015 kl. 17.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord

    En tidligere forretningspartner av David Toska fikk i mars en tilståelsesdom på to år og åtte måneders fengsel for lånebedragerier knyttet til hytteprosjekter i sørlandskommunen Iveland.Tirsdag ble tiltalen mot en grunneier og en advokat i det samme sakskomplekset kjent, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge Økokrim har de to «medvirket til å forlede flere banker», blant annet ved å legge fram uriktige dokumenter da det ble søkt om lån.– Begge forsto eller burde forstått at de medvirket til at bankene lånte ut millioner til hyttetomter basert på uriktige opplysninger, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim.– Vi tok en snarvei for å få gjennomført hytteprosjektet, sa Toskas forretningspartner da saken mot ham ble avgjort i Oslo tingrett i mars i år. Da var bare én av de 184 planlagte hyttene bygd.– Planen var å kjøre gjennom prosjektet, betale bankene og alle skulle være happy, sa han den gangen.Saken mot grunneieren og advokaten skal gå i Oslo tingrett i oktober. (©NTB)