<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Privatsykehus sier nei til Høies nye reform

Både Norges største private sykehus Aleris og Volvat-gruppen sier nei til å delta i helseminister Bent Høies nye reform.

    Publisert 4. jan. 2016 kl. 05.12
    Oppdatert 4. jan. 2016 klokken 05.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord

    Med reformen Fritt behandlingsvalg, som ble innført i november, kanpasienter med henvisning gå til hvilken som helst godkjent privat aktør for å bli behandlet. Men en rekke store aktører har valgt å stå utenfor ordningen fordi de mener betalingen er for lav, skriver Dagens Næringsliv.Sjeflege Christian Loennecken i Volvat-gruppen sier at prisene fra helsemyndighetene ikke engang dekker summen av materiellkostnader og lønn.Ved Aleris, Norges største private sykehus, har sjefen Grethe Aasved bestemt seg for å ikke delta i reformen – så lenge prisene blir stående.– Vi deltar ikke fordi vi ikke vil levere helsetjenester med lavere kvalitet enn vi leverer til alle våre pasienter, sier hun til DN.Helseminister Bent Høie tar treg reformstart med ro:– Jeg synes det går bra, og at det er all grunn til å ta tiden til hjelp. Det er ikke grunn til å betale for mye for tjenestene, sier han.Reformen har til hensikt å gjøre slutt på uønskede behandlingskøer og gjøre helseforsikring overflødig. (©NTB)