<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har én rigg i arbeid

Det svenske boligriggselskapet Floatel fortsetter å tape penger med kun en av sine fem rigger i arbeid.

Publisert 26. aug. 2019 kl. 21.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 348 ord
EQUINOR-OPPDRAG: «Floatel Superior» er eneste Floatel-enehet i arbeid.  Foto: Dreamstime

Mandag la boligriggselskapet Floatel International frem sine resultater for andre kvartal. 

Med mesteparten av flåten i opplag hadde selskapet driftsinntekter på beskjedne 38,9 millioner dollar i andre kvartal, ned fra 49,2 millioner dollar ved samme korsvei i fjor. Nettotapet økte til 13,2 millioner dollar, mot minus 10,5 millioner dollar i fjorårets andre kvartal.

I andre kvartal hadde selskapet en flåteutnyttelse, inkludert mobilisering, demobilisering og verftsopphold,  på 57 prosent, ned fra 80 prosent i foregående kvartal. I  fjorårets andre kvartal lå utnyttelsen på 60 prosent.

Én rigg på oppdrag

Etter at riggen «Floatel Victory» fullførte sin kontrakt med Total i midten av juni har selskapet kun én rigg ute på kontraktsoppdrag.  «Floatel Superior» opererer for Equinor på Martin Linge-feltet, en kontakt som har en fast varighet frem til utgangen av mars 2020. Utover den faste perioden kommer Equinor-kontrakten med seks opsjoner på én måned.

Ordrereserven er verdt 56 millioner dollar, hvorav 40 prosent gjelder arbeid inneværende år, mens de resterende 60 prosentene gjelder arbeid i 2020.

Ventet flåteutnyttelse de neste 12 månedene er på 33 prosent.

Enheten «Floatel Endurance» har tilbragt kvartalet i tørrdokk på Keppel FELS-verftet i Singapore og er nå på vei tilbake til Nordsjøen hvor den vil være tilgjengelig fra oktober.

Bedring først i 2021

På verdensbasis hadde markedet for halvt nedsenkbare boligrigger, bestående av 24 enheter, en flåteutnyttelse på 62 prosent, opp fra 51 prosent ved samme korsvei i fjor. Basert på nåværende aktivitet og rater ser ikke Prosafe det som sannsynlig at inntjeningen bedres før i 2021.

– Vi venter ingen nye kontrakter i 2019, de fleste kontraktene vi jobber mot er for sommeren 2020 og senere, sa finansdirektør Tomas Hjelmstierna under kvartalspresentasjonen.

Venter på Konkurransetilsynet

Tidligere i sommer ble det kjent at Floatel slår seg sammen med Prosafe. Begge parters hovedbankforbindelser støtter fusjonen. Nå gjenstår godkjennelse fra norske og britiske konkurransemyndigheter og obligasjonseiere.

– Vi har besluttet å vente med obligasjonseierne til konkurransemyndighetene har tatt en avgjørelse, sier Hjelmstierna.

Det er ventet at det norske konkurransetilsynet vil ta en avgjørelse i midten av september. De britiske konkurransemyndighetene ligger lenger bak i løypen og er ventet å konkludere først i 2020. 

Floatel International

 
(Mill. USD) 2. kv. 19 2. kv. 18
Driftsinntekter 38,9 49,2
Driftsresultat 0,6 1,0
Resultat før skatt -13,0 -8,7
Resultat etter skatt -13,2 -10,5