<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elkjøp-ansatte vant i retten

Oppsigelsen av ansatte ved Elkjøp Distribusjon i Lørenskog brøt med arbeidsmiljøloven, har Nedre Romerike tingrett bestemt.

Publisert 21. juli 2019 kl. 17.50
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord

Elkjøp har ikke sannsynliggjort at det var behov for nedbemanning, eller gjort noe for å finne annen passende arbeid til de ansatte, ifølge kjennelsen.Det skriver FriFagbevegelse.Saken har utgangspunkt i en streik sist sommer der 40 ansatte fikk gjennomslag for at selskapet inngikk tariffavtale. Elkjøp mente det ble for dyrt å betale tarifflønn, de bestemte seg for å slutte med utkjøring av varer og leide inn et annet selskap til dette.De ansatte ble sagt opp, men en gruppe av dem protesterte. De mente oppsigelsene var ugyldig og krevde å få stå i stillingene.Elkjøp Norge må betale til sammen 500.000 kroner til saksøkerne for tapt inntekt. I tillegg må selskapet betale 620.000 kroner i oppreisning og betale sakskostnader.Selskapet har ikke bestemt seg for om de vil anke dommen, sier kommunikasjonssjef Christian Kamhaug.(©NTB)