<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Klokke Ur Smartklokke Garmin MARQ Driver Foto: Garmin

Racing i blodet

Garmin MARQ Driver er smartklokken for hardbarkede petrolheads.

Publisert 1. sep. 2019 kl. 17.00
Oppdatert 3. sep. 2019 klokken 11.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 397 ord

Markedet for såkalte «wearables» er i voldsom vekst. Teknologiselskapet Garmin så tidlig potensialet i kroppsnær teknologi, og deres tur- og treningsklokker har i flere år hatt en sterk posisjon i det norske markedet.

 Garmin vil imidlertid noe mer, og med den ferske MARQ-kolleksjonen går merket inn i en betydelig høyere prisklasse. De fem nye modellene er rettet mot hver sin spesifikke nisje, og spesielt én er interessant for Motors lesere.

Racingklokke

MARQ Driver er Garmins tolkning av en toppmoderne «racingklokke». Hele 250 av verdens mest kjente motorsportbaner ligger forhåndslagret i klokken, med data som lengde og antall svinger. 

Ved hjelp av Garmins sofistikerte GPS-teknologi, muliggjøres funksjoner som automatisk tidtaking av (handsfree start/stopp), live-visning av deltatid og annet snadder. Er man tilskuer fremfor aktiv utøver, kan man kose seg med en egen avansert «track timer» som også beregner gjennomsnittsfart.

Selv uten de unike motorsport-funksjonene er MARQ Driver en temmelig smart klokke. Varsler og aktivitetsmåling er selvfølgelig på plass, men Garmin byr også på GPS, pulsmåler og oksygenmåling, samt funksjoner tilpasset aktiviteter som løping, sykling, ski og svømming.

 Glem heller ikke apps som Spotify og Garmin Pay, som gjør MARQ Driver til musikkavspiller og lommebok. Batteritiden hevdes å være rundt 12 dager i smartklokke-modus, eller opptil 28 timer ved full bruk av GPS.

Garmin MARQ Driver Klokke Ur Smartklokke Racingklokke Foto: Garmin

Komfortabel og nett

Estetisk stiller smartklokker fortsatt med et visst handikapp, grunnet behovet for leselig display og plasskrevende elektronikk. Korte remfester og en diameter på «kun» 46 mm, gjør likevel at MARQ Driver føles overraskende nett på håndleddet.

Kassen er utført i karbongrå DLC-behandlet titan, som bidrar til å holde vekten nede. Garmin har gjort seg ekstra flid med lenken, med et design vi ikke kan huske å ha sett maken til. 

«Hybrid-lenken» består av et skall i titan, hvor silikon-ledd er plassert på innsiden. Resultatet er en svært fleksibel og «pustende» lenke, som byr på høy komfort tross et nokså tradisjonelt ytre.

Mørkt metall og røde detaljer gir et tøft og sporty uttrykk. Bezelet er utført i børstet teknisk keramikk, og er et trekk vi kjenner fra mer tradisjonelle klokker. I likhet med safirglasset som beskytter displayet, har materialet godet riperesistente egenskaper. 

MARQ Driver tåler også mer enn lette regnbyger, og er vannresistent til 100 meter.

MARQ-kolleksjonen forventes å bli tilgjengelig i norske butikker før sommeren. I skrivende stund er ikke eksakte priser klare, men mye tyder på at Garmin MARQ Driver vil få en pris i underkant av 25.000 kroner.