<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To meglerhus sabler kursmålet på børstaper

    Publisert 2. sep. 2019 kl. 11.25
    Oppdatert 2. sep. 2019 klokken 15.31
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 257 ord
    Fv. tidligere konsernsjef Olav Dalen Zahl og styrelder i B2Holding Jon Harald Nordbekken. Foto: Brian Cliff Oguin

    Meglerhusene Pareto Securities og DNB Markets reviderer ned estimatene for inkassoselskapet B2Holding mandag.

    23. august kom B2holding med et resultatvarsel på 270 millioner kroner grunnet avsetninger på 421 millioner kroner som i hovedsak knyttet seg til engangs nettonedskrivninger på sikrede porteføljer i Kroatia, Bulgaria og Romania. Nedskrivningene for de tre landene var på 338 millioner kroner.

    På 2. kvartalspresentasjonen i forrige uke ble det kjent at selskapet har sikret seg waivers for brudd på en lånebetingelsene ut mars 2020. Det gir en viss ro for selskapet og tid til å justere strategien.

    Pareto Securities: «Verdiene er ikke reflektert i aksjekursen.

    I en oppdatering mandag kutter meglerhuset kursmålet for B2Holding fra 16 til 11 kroner, men opprettholder anbefalingen om Kjøp.

    «Etter en signifikant nedskrivning på de sikrede porteføljene, en fratredende CEO og bankfasiliteter i brudd med lånebetingelsene har B2Holdings aksjekurs for skikkelig juling. Noe er berettiget, men verdiene er ikke reflektert i aksjekursen etter vår mening, og vi velger derfor å opprettholde en kjøpsanbefaling», skriver Pareto i en oppdatering.

    Meglerhuset mener at usikkerheten har økt, på tross av at selskapet forsikrer investorene om at lignende nedskrivninger ikke vil skje i andre geografier.

    «Vi har problemer med å se noen kortsiktige positive triggere for aksjen med midlertidlige begrensninger fra bank waivers. Selv om aksjen kan doble seg, så ser mener vi det er mer sannsynlig med en oppgang på 50 prosent, og vi reduserer kursmålet til 11 kroner fra tidligere 16», skriver meglerhuset.

    DNB Markets nedjusterer kursmålet for inkassoselskapet til 11 kroner fra tidligere 15 kroner. Kjøpsanbefalingen opprettholdes.

    B2Holding-aksjen faller 8,37 prosent til 6,68 kroner på Oslo Børs mandag.