<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kinesiske insidere tror på gjennombrudd i handelskrigen

Sjefredaktøren for den kinesiske avisen The Global Times mener det er økt sannsynlighet for et heldig utfall av USA og Kinas 13.- handelskrigsmøte. 

    Publisert 5. sep. 2019 kl. 21.07
    Oppdatert 5. sep. 2019 klokken 21.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord
    LØSNING:  Kan president Donald Trump og  president Xi Jinping komme til enighet?  Foto: Reuters

    De seneste 18 månedene har handelssamtalene mellom partene kun medført økte avgifter landene imellom, men skal en tro troverdige kinesiske insidere blir Oktober samtalene annerledes.

    Torsdag bekreftet det kinesiske handelsdepartementet at representanter fra USA og Kina igjen skal møtes til det som blir den trettende runden med forhandlinger.

    Det er større sannsynlighet for et heldig utfall ved disse samtalene, skriver sjefsredaktør ved The Global Times, Hu Xijin på Twitter.

    En Twitter-konto som som er hyppig fulgt av Wall Streets bankmenn og investorer, ifølge CNBC. Hu har vært «spot on» med den seneste utviklingen i den eskalerende handelskrigen. Blant annet advarte han mot de seneste avgiftene kun timer før de trådte i kraft.

    Ny utvikling

    En kinesisk blogg ved navn Taoran Notes på plattformen WeChat deler Hu’s oppfatning. Bloggen følges tett av Kina-analytikere for å tyde retningen handelskrigen tar. Innlegget understreker at de to landene nå bruker September til å forberede det som kan bli et gjennombrudd. Nettopp «meaningful progress» er et uttrykk som særlig vektlegges. Uttrykket har ikke blitt brukt i forbindelse med handelssamtalene siden Mai, og Taoran Notes ser det som svært sannsynlig at samtalene landene imellom kommer til å ta en ny retning.