<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Markedet er beintøft

– Det er laks overalt, sier en av innkjøperne.

Publisert 6. sep. 2019
Oppdatert 6. sep. 2019
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
UNDER PRESS: Lakseprisen er fremdeles under press og ser ut til å gå ytterligere ned den kommende uken. Foto: NTB Scanpix

Lakseprisen er fremdeles under press og ser ut til å gå ytterligere ned den kommende uken, fremgår det av en runde Intrafish har hatt med aktører i laksemarkedet, ifølge TDN Direkt.

–Det er laks overalt. Vi har nok laks på lager og kjøper ikke før prisen kommer lenger ned enn det oppdretterne vil akkurat nå, sier en av innkjøperne hos en lakseforedler på kontinentet.

– De blir presset på pris

Det samme sier alle aktørene Intrafish har fått tak i fredag. Selv om det er gjort lite handel, er meldingen klar: prisene skal ned sammenlignet med nivået forrige uke, skriver nyhetsbyrået.

– Oppdretterne ønsker å få samme pris som forrige uke, men de blir presset på pris. Prisen vil nok gå litt ned, sier en.

Etter det Intrafish får opplyst, er det fremdeles laks igjen fra denne uken som ikke er solgt. Den går nå til priser under nivået det har vært handlet for den kommende uken.

–Markedet er beintøft. Kundene har maktene, de har lager og Norge presser på med mer fisk. Og vi må slakte fordi det er svært god vekst. Det er mye laks som er lagt på fryselager både i Norge og i utlandet. Det kan fort bli en lengre periode med lave priser fremover, sier en til TDN Direkt.

Få handler fredag

Etter det IntraFish får opplyst er det gjort lite konkrete handler så langt fredag. Men slik det ser ut i 14-tiden, vil prisene for laks mellom tre og seks kilo ende på rundt 40-45 kroner levert Oslo. 

Laks over seks kilo lever derimot sitt eget liv, og blir handlet fra 60 kroner per kilo og oppover, skriver nyhetsbyrået.

Til oppdretter er prisene dermed 1-1,50 kroner under det nivået.