<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tobakksgigant kutter 2.300 jobber

Selskapet British American Tobacco skal kutte 2.300 arbeidsplasser på verdensbasis. Grunnen er at selskapets nye toppsjef vil satse på e-sigaretter.

    Publisert 12. sep. 2019 kl. 11.04
    Oppdatert 12. sep. 2019 klokken 11.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 169 ord
    SLANKER STABEN: British American Tobacco kutter produksjon av tradisjonelle produkter for å satse på e-sigaretter. Foto: Erik Nylander/TT / NTB scanpix

    I en uttalelse sier selskapets nye toppsjef Jack Bowles at han ønsker å slanke deler av virksomheten, som blant annet omfatter produksjon av vanlige sigaretter.

    Nedbemanningen skal ifølge selskapet være gjennomført innen januar 2020. Blant de ansatte som må gå, er det også flere ledere og mellomledere.

    I møte med fallende etterspørsel av tradisjonelle tobakksprodukter leter tobakksselskaper etter nye inntektskilder fra blant annet e-sigaretter.

    Nyheten om nedbemanningen kommer dagen etter at myndighetene i USA sa de vil forby salget av smakstilsatte e-sigaretter for å hindre at mange unge brukere blir ofre for alvorlig lungesykdom. E-sigaretter har vært tilgjengelig i USA siden 2006, og har vært ansett som et tryggere alternativ til den tradisjonelle røyken.

    British American Tobacco anslår at mer enn hver femte person i en ledende rolle vil bli berørt av kuttene, men har ikke spesifisert i hvilke regioner kuttene vil skje.

    På verdensbasis har British American Tobacco over 50.000 ansatte.