<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Over 130.000 kroner pr. kvadratmeter på Grünerløkka

– Vi oppnådde helt ekstreme budrunder for to toppleiligheter, sier eiendomsmegler Julian Alexander Hahn om nye Mills kvartal.

Publisert 12. sep. 2019
Oppdatert 13. sep. 2019
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 594 ord
BUDKAMP: To toppleiligheter i Mills kvartal fikk budene til å sitte løst. Med to garasjeplasser inkludert, endte prisen på 12,65 millioner kroner for 87 kvadratmeter. Illustrasjon: Arcasa

Ved Sofienbergparken i Oslo startet majonesproduksjonen på 50-tallet og margarinproduksjonen allerede i 1885, men for seks år siden fikk Agra-konsernet nok. Eierne bestemte seg for å flytte produksjonen av Mills majones til Fredrikstad, slik at fabrikktomten på Nedre Grünerløkka kunne brukes til boligbygging.

Nå snitter hele prosjektet en kvadratmeterpris på over 100.000 kroner
Julian Alexander Hahn, DNB Eiendom

Det viste seg å være et smart trekk. Over 65 prosent av de 153 leilighetene i prosjektet Mills kvartal er nå solgt, og det til svært sterke priser.

– Nå snitter hele prosjektet en kvadratmeterpris på over 100.000 kroner, sier prosjektmegler Julian Alexander Hahn i DNB Eiendom Nybygg.

FORNØYD: Julian Alexander Hahn i DNB Eiendom Nybygg. Foto: DNB Eiendom

Skyhøyt over normalen

Nylig ble det avholdt budrunder for to toppleiligheter.

Den ene hadde en prisantydning på 9,59 millioner kroner for 90 kvadratmeter uten garasjeplass, men ble solgt for 11,35 millioner – tilsvarende 126.100 kroner pr. kvadratmeter. Kjøperen la til parkering for 750.000 kroner, og prisen ender dermed på 134.400 kroner pr. kvadratmeter.

For den andre leiligheten gikk det enda lenger: 87 kvadratmeter hadde en foreslått pris på 9,49 millioner kroner, men ble solgt for 11,15 millioner.

Mills kvartal

  • Boligprosjekt på Grünerløkka i Oslo.
  • Består av fem blokker med totalt 153 leiligheter.
  • Bygges på tomten der det tidligere ble produsert Melange og Mills majones.
  • Planlagt ferdigstillelse er i andre kvartal 2021.
  • Utbyggingsselskapet eies av Agra (40 prosent), Canica (40 prosent) og Macama (20 prosent).
 

Heller ikke denne hadde parkering inkludert, så kjøperen valgte å kjøpe to garasjeplasser. Om disse tas med i regnestykket, ender kvadratmeterprisen på 145.400 kroner.

Til sammenligning er gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte boliger i Grünerløkka bydel 79.400 kroner, ifølge Krogsveen, som har hentet tall fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Ikke byens beste strøk

Hahn omtaler budrundene for de to toppleilighetene som ekstreme.

– Vi har satt et godt prisnivå for prosjektet som helhet, men man blir jo litt overrasket. Og vi blir jo selvsagt veldig glade for at folk setter pris på prosjektet, sier han.

FORVANDLING: Agra og Mills har beholdt sitt hovedkontor i kvartalet, mens fem nye boligblokker får plass der den gamle fabrikken lå. Illustrasjon: Arcasa

Sofienbergparken og noen av gatene rundt har i mange år vært regnet som et problemområde. Narkotikaomsetning forekommer hyppig, det har skjedd flere ran og overfall, og i fjor ble en kvinne voldtatt i parken da hun var på vei hjem fra byen.

– Det er ikke veldig mange år siden denne delen av Grünerløkka ble regnet som en bakevje?

– Ja, det var sånn. Men jeg tror dette prosjektet vil løfte hele Nedre Grünerløkka, sier Hahn.

Han trekker frem at den velrenommerte gastrobaren Bon Lio flyttet til kvartalet i sommer, og at det skjer en stor utvikling i området.

Det er bra nybyggstandard, men ikke noe ekstraordinært
Julian Alexander Hahn, DNB Eiendom

Skyhøy pris, ikke standard

Leilighetene blir utstyrt med énstavs eikeparkett, gulvvarme og kjøkken fra HTH, men ellers er det ingen påfallende luksus. Takhøyden blir ordinære 2,5 meter, og hvitevarer er ikke inkludert. Dørene er av enkleste sort, det blir synlige spikerslag i listverket og kjøkkenbenker i laminat. I fellesarealene er det bare hovedinngangen som blir flislagt, mens trapper og reposer får gulvbelegg.

PÅ HØYDEN: Toppleilighetene kan friste med terrasser som dette, men standarden ellers er nøktern. Illustrasjon: Arcasa

– Det er bra nybyggstandard, men ikke noe ekstraordinært. De gode prisene har nok mer med beliggenheten å gjøre, sier Hahn.

Utsikten avgjør

Særlig etterspurt er leiligheter som ligger høyt og fritt.

– Vi ser at det er mange om beinet når leilighetene har utsikt. Med toppleilighetene følger det med en privat takterrasse.

– Hvem var kjøperne av de to toppleilighetene som ble solgt nå?

– Kjøperne er i sin beste alder og har økonomien på plass, for å si det sånn, sier Hahn.