<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storaksjonær solgte siste rest

Woodford Investment Management har solgt sine siste aksjer i Thin Film Electronics, samme dag som Thin Film steg kraftig på børs.

    Publisert 12. sep. 2019 kl. 19.04
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 311 ord
    HELT UTE: Woodford Investment Management har nå solgt unna hele beholdningen i Thin Film Electronics. Her Neil Woodford, som var med på å etablere fondsforvalteren og som selv er investeringssjef. Foto: JENNY OODALL/ANL/REX/SHUTTERSTOCK

    Woodford Investment Management eier ikke lenger aksjer i Thin Film Electronics, fremgår det av en børsmelding publisert etter Oslo Børs' stengetid.

    Torsdag kvittet den britiske fondsforvalteren seg med sine siste aksjer i det Oslo Børs-noterte selskapet, og passerte dermed også flaggegrensen ved 5 prosent.

    Torsdag steg også Thin Film-aksjen kraftig i Oslo. Den var tidlig opp mer enn 100 prosent, men endte på pluss 90,9 prosent, til en sluttkurs på 10,88 øre.

    Det gir selskapet en markedsverdi på 127,5 millioner kroner.

    Selv etter kurshoppet er Thin Film-aksjen imidlertid ned 87 prosent det seneste året.

    Sikret finansiering

    Selskapet, som produserer smarte etiketter ved bruk av trykt elektronikk, meldte tidlig torsdag at deres amerikanske datterselskap har sikret en lånefasilitet på opptil 13,2 millioner dollar med Utica Leaseco.

    Midlene skal brukes på pågående drift og strategiske initiativer.

    Selskapet opplyste også at det har besluttet å ikke lenger investere i markedet for NFC, nærfeltskommunikasjon, til tross for at det har tro på bruken av teknologien for forbrukerengasjement, merkevarebeskyttelse og forsyningskjedesporing.

    Flere investeringer blir det heller ikke på programvareplattformen Cnect. I stedet vil Thin Film se på måter selskapet kan tjene penger på plattformen og NFC-eiendeler gjennom lisensavtaler eller salg av intellektuell eiendom.

    Et varslet nedsalg

    4. september ble det kjent at Woodford Investment Management hadde solgt seg ned til 13,5 prosents eierskap, og to dager senere reduserte fondsforvalteren eierandelen til 9,9 prosent gjennom salg av ytterligere aksjer.

    I starten av juni skrev Finansavisen at Woodford Investment Management er blitt tvunget til å suspendere innløsningene på grunn av kundeflukt. Fondet var inntil nylig største aksjonær i Thin Film Electronics.

    «Vi skal blant annet redusere eksponeringen til null i unoterte og illikvide aksjer. Prosessen er allerede i gang, og den vil fortsette. Fremover skal fondet i all hovedsak konsentrere seg om aksjer på FTSE 350-indeksen», uttalte Neil Woodford i en YouTube-video.