<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Droneangrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia

Branner brøt ut da to oljeanlegg i Saudi-Arabia ble angrepet med droner lørdag.

Publisert 14. sep. 2019 kl. 07.52
Oppdatert 14. sep. 2019 klokken 12.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
ANGREP: Saudi-Aarbia og deres nye oljeminister, prins Abdulaziz bin Salman, kan melde om angrep på et oljefelt og et prosesseringsanlegg i landet. Foto: AP Photo/Jon Gambrell

Angrepene natt til lørdag rammet oljefeltet Khurais og et prosesseringsanlegg i Buqyaq, opplyser det saudiarabiske innenriksdepartementet.

Anlegget i Buqyaq er det største i sitt slag i verden, ifølge det statlige oljeselskapet Saudi Aramco. Oljefeltet Khurais antas å produsere over 1 million fat olje per dag.

Brannene skal være under kontroll, og angrepene etterforskes. De hadde ingen umiddelbar innvirkning på de internasjonale oljeprisene.

Videoer lagt ut på nett, som skal være filmet ved Buqyaq, viser flammer og røyk et stykke unna. Skudd kan høres i bakgrunnen.

Begge oljeanleggene tilhører Saudi Aramco. Omfanget av ødeleggelsene er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke kjent om noen er blitt drept eller skadd.

En talsmann for Houthi-opprørerne i nabolandet Jemen sier de sendte av gårde ti droner for å angripe oljeanleggene i Saudi-Arabia.

Slike angrep vil fortsette inntil Saudi-Arabia slutter å angripe Houthiene i Jemen, sier talsmannen Yahia Sarie. Saudi-Arabia leder en internasjonal koalisjon som har kjempet mot Houthi-opprørerne i Jemen siden 2015.