<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sissener nedstemt i Norwegian

– Resultatet taler vel for seg selv.

    Publisert 16. sep. 2019 kl. 14.08
    Oppdatert 16. sep. 2019 klokken 15.46
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 333 ord
    NÅDDE IKKE FREM: Obligasjonseierne har stemt for endringer i Norwegian-obligasjonene - mot Philippe og pappa Jan Petter Sisseners anbefaling. Foto: Iván Kverme

    Obligasjonseierne i Norwegian har godkjent de foreslåtte endringene i sine to usikrede obligasjoner NAS07 og NAS08, går det frem av en børsmelding.

    På separate obligasjonseiermøter mandag ble det stemt i favør av endringene med ifølge meldingen «tilstrekkelig flertall».

    Nærmere bestemt har 89,8 prosent har stemt for endringene i NAS07, mens 99,6 prosent har stemt for i NAS08.

    Gatwick-rettigheter

    Den viktigste endringen er at obligasjonene går fra å være usikret til å bli sikret med attraktive avgang- og landingsrettigheter på Gatwick Airport i London.

    I tillegg ble NAS07-forfallet foreslått utsatt fra desember i år til november 2021, mens NAS08 ble foreslått utsatt fra august 2020 til februar 2022.

    – Resultatet taler vel for seg selv. Vi har jobbet for det vi mener er det beste for våre andelseiere og for selskapet som helhet. Selv om vi ikke fikk til alle endringene vi ønsket, så fikk vi iallfall noe bedre betingelser enn det som opprinnelig lå på bordet, skriver Philippe Sissener i en SMS til Finansavisen.

    Les også: Norwegian kommer kreditorene i møte

    Skeptisk Sissener

    Sissener er obligasjonsansvarlig i forvaltningsselskapet Sissener.

    Sissener Canopus er en av de største obligasjonseierne i NAS07, obligasjonen som altså har forfall allerede i desember. 

    Forfallet er på 250 millioner euro, men forvalterne i Sissener-fondet har vært klare på at pantsettelse ikke er nok for å få betalingsutsettelse:

    – Vi er ganske skeptiske, for å si det forsiktig . (...) Det er komplekst å forstå hvordan vi skal få realisert pantet, det er helt sikkert, sa Philippe Sissener til Finansavisen like etter at selskapet lanserte forslaget for to uker siden.

    – Større spillerom

    NAS08-obligasjonen lyder på 963,5 millioner svenske kroner, og forfaller neste år.

    – Dette vil gi oss ytterligere finansielt spillerom fremover. Vi mener dette viser tro på vår strategi og støtte for de viktige tiltakene Norwegian foretar seg for å oppnå lønnsomhet igjen. Selskapets resultater er i stadig bedring, og vi er i rute til å nå målsetningen om kostnadskutt på to milliarder kroner i 2019, sier en tilfreds fungerende toppsjef Geir Karlsen i en kommentar.

    Norwegian reagerer med 5,1 prosent oppgang til 41,10 kroner på Oslo Børs.