<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Ledet til bred oppgang i energirelaterte aksjer»

Det kan ifølge Erik Johannes Bruce og Dane Cekov i Nordea Markets ta flere uker eller måneder før Saudi-Arabia gjenopptar hele produksjonskapasitet. 

    Publisert 17. sep. 2019 kl. 09.20
    Oppdatert 17. sep. 2019 klokken 09.32
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 335 ord
    bruce Foto: NTB Scanpix

    Oljeprisen holder seg oppe i etterkant av helgens droneangrep i Saudi-Arabia, og det kan ifølge Erik Johannes Bruce og Dane Cekov i Nordea Markets ta flere uker eller måneder før Saudi-Arabia gjenopptar hele produksjonskapasiteten. 

    Brent-oljen ned 0,68 prosent til 68,55 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,05 prosent til 62,24 dollar fatet.

    Mandag var oljeprisen på det meste opp rundt 20 prosent til 71,95 dollar fatet.

    Kronekursen styrket seg moderat på oljeprisoppgangen, og vi handler EURNOK nå på 9,86.

    Bred oppgang

     «Internasjonalt var aksjemarkedene stort sett rødt mandag, med S&P 500 som sluttet ned 0,3 prosent. Men økningen i oljeprisen ledet til bred oppgang i energirelaterte aksjer og Oslo Børs steg 1,4 prosent i går», skriver Bruce og Cekov i morgenrapporten.

    Det er nå blandet stemning på Asia-børsene, mens futures på amerikanske børser peker stort sett ned.

    20 minutter etter åpning på Oslo Børs tirsdag står hovedindeksen i 900,84 – opp 0,14 prosent.

    Mer «haukete»

    På møtet forrige uke var Riksbanken mer haukete enn mange ventet, med en rentebane som viser at renten skal heves fremover på tross av svake nøkkeltall. Økonomene i Nordea Markets venter å få flere detaljer om hva som lå bak beslutningen fra møtereferatet som offentliggjøres i dag. 

    Videre får vi svenske AKU-arbeidsledighetstall for august, som de venter å falle fra 7,1 prosent til 6,8 prosent.

    Senere på dagen får vi resultatene fra ZEW-undersøkelsen, som er den første ledende indikatoren for tysk økonomi i etterkant av ECBs rentemøte forrige uke. 

    «Indikatoren viser stemningen blant analytikere og investorer, og har vel egentlig ikke så mye viktig å si om den real-økonomiske utviklingen i Tyskland, men blir fulgt av flere markedsaktører. Etter stor nedgang i indeksen over sommeren, tror konsensus at stemningen er litt bedre nå i august», skriver duoen.

    Flere ECB-taler

    Ellers har vi i dag flere ECB-taler på kalenderen, blant annet fra Frankrikes de Galhau og sjeføkonomen Lane. 

    «Etter forrige ukes store stimulansepakke vil markedet lete etter signaler som kan ha betydning for ECBs tiltak fremover», skriver Bruce og Cekov.