<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

14 analytikere ber deg kjøpe aksjer i TGS-Nopec

Bank of America Merrill Lynch er blant meglerhusene som spår lyse tider for TGS-Nopec.

    Publisert 26. sep. 2019 kl. 12.33
    Oppdatert 26. sep. 2019 klokken 12.37
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 253 ord
    HØSTER ROS: Analytikerstanden ser ut til å ha god tro på TGS-Nopec-sjef Kristian Johansen. Foto: Kapital/Ina Vedde-Fjærestad

    Bank of America Merrill Lynch har startet dekning av TGS-Nopec, noe som har resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 310 kroner.

    Bloomberg kan fortelle at gjennomsnittlig kursmål blant analytikerne som følger selskapet ligger på 300,52 kroner.

    14 analytikere sier kjøp

    14 av analytikerne som følger selskapet opererer med en kjøpsanbefaling, en sier hold mens to analytikere anbefaler salg.

    I skrivende stund omsettes aksjen for 233 kroner opp 0,56 prosent. Det gir selskapet en markedsverdi på 27,4 milliarder kroner.

    I løpet at den siste måneden har aksjen lagt på seg 12,34 prosent mens den er opp 15,03 prosent hittil i år. I løpet av det siste året har derimot aksjen falt 26,39 prosent.

    Det er verdt å merke seg at shortandelen i TGS-Nopec nå er på 2,36 prosent, ifølge Finanstilsynet.

    Bank of America Merrill Lynch er også ute med en underperform-anbefaling på PGS, hvor de advarer mot stygt kursfall i aksjen.

    Favorittaksjen

    I onsdagens utgave av Finansavisen kunne vi lese at SpareBank 1 Markets-analytiker Tommy Johannessen har TGS som sin favoritt innen seismikk.

    – Selskapet er verdens ledende aktør innen multiklientseismikk og styrket nylig sin posisjon ytterligere gjennom et attraktivt oppkjøp av konkurrenten Spectrum, sa Johannessen til Finansavisen.

    TGS handles i dag på 10 ganger price/earnings på SpareBank1 Markets’ 2020-estimat, og åtte ganger price/earnings-estimatet for 2021.

    Selskapet har også en sterk balanse og betaler utbytte, som gir en direkteavkastning på mellom fire prosent og seks prosent på Johannessens estimater for 2019-2021.