<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør kjempefunn av olje i Afrika

Og det kan komme mer.

    Publisert 4. okt. 2019 kl. 07.38
    Oppdatert 4. okt. 2019 klokken 15.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 186 ord
    KJEMPEFUNN AV OLJE: På Dussafu-feltet i Gabon. Her FPSO-en BW Adolo. Foto: BW Offshore

    Panoro Energy melder om et kjempefunn av olje i en sidestegsbrønn av Hibiscus Updip offshore Gabon, går det frem av en børsmelding fredag morgen.

    Brønnen er lokalisert på Dussafu-lisensen og Panoro har en eierandel på 7,5 prosent i denne.

    – Boreresultatene på Hibiscus Updip har overgått forventningene betydelig. Både den originale letebrønnen og sidestegsbrønnen har støtt på oljekolonner med utmerket reservoarkvalitet og vårt estimat på brutto utvinnbar olje på Hibiscus Updip er på 40-50 millioner fat, sier Panoro-sjef John Hamilton i en kommentar.

    Operatøren BW Energy, som har en eierandel på 67,5 prosent, opplyser om det samme i en separat melding fra BW Offshore. 

    – Hibiscus er det fjerde strake oljefunnet på Dussafu-lisensen, med boringen fullført trygt og innenfor budsjett, sier BW Energy-sjef Carl K. Arnet i en kommentar.

    Partene kan fortelle at ytterligere oppsidepotensial foreligger i det bredere Hibiscus-området, som vil bli fokuset for fremtidig borevirksomhet.

    Neste jobb for jackup-riggen Borr Norve vil nå bli å bore fire subsea produksjonsbrønner på Tortue-feltet, som vil bli knyttet tilbake til BW Adolo, før boringen av en ny letebrønn.

    Panoro-kursen var opp rundt 10 prosent, mens BW Offshore-kursen steg rundt 8 prosent. 

    Les mer her  og her.