<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Garmins fenix 5-serie guider deg i ukjent terreng

I ørkenens hete og kulden i Antarktis, deltar Frode Lein i ekstreme løp.Under de tøffe forholdene har han erfart viktigheten av å ha en sportsklokke med mange funksjoner, deriblant et kartsystem han kan stole blindt på.

(ANNONSØRINNHOLD)Som løpetrener for World Running Academy har Frode Lein brukt Garmin-klokken til å forbedre sin og andres løpsteknikk i en årrekke. Men en multisportsklokke er ikke det den engang var. Med Garmin fenix 5 Plus-serien kan du blant annet betale med klokken, du kan spille av musikk og du har preprogrammerte kart.

– Jeg føler meg som en moderne MacGyver med fenix 5X Plus . Jeg bruker klokken som musikkspiller, betaler i butikken, styrer kamera og finner igjen bilen. Klokken kan også brukes til navigasjon; både til sjøs og til fjells. For Frode Lein er det løpsteknikk det handler mest om. Klokkene har et vibrasjonsvarsel som kan hjelpe deg med å holde deg på riktig vei, via koordinater, optimalisere løpeteknikken din ved å vibrere takten du helst bør løpe i, eller andre innstillinger du ønsker. Men Garmins fenix 5-serie har innebygde aktivitetsprofiler til stort sett alle idretter som finnes. Det meste er integrert i klokken. Den måler pulsen din 24 timer i døgnet og kan gi deg gjennomsnittspuls de siste syv dagene. Dersom du også ønsker å måle maks oksygenopptak, beregnes det ved bruk av HRM-Run pulsbelte eller Running Dynamics Pod. Med den kontaktløse betalingsløsningen Garmin Pay kan du også enkelt betale med klokken ved å «tæppe», altså ved å holde klokken over betalingsterminalen. Frode forklarer hvorfor han bruker Garmin slik: – Garmin var først ute med sportsklokke som synkroniserte treningsdata med avansert vekt. Denne vekten viser tyngde og i tillegg sammensetning av muskler, vann, fett og skjelett. Som overvektig i 2010 var det svært motiverende å se endringer i disse dataene sammen med ordinær treningsstatistikk, sier han.– Med pulsmålere og Running Dynamics Pod har jeg i lang tid benyttet klokkene som et viktig arbeidsverktøy for kunder og meg selv. Med opplysninger som skrittlengde, bakkekontakt, oscillasjon, balanse og kadens får vi svært nøyaktige data til bruk i analyserer. Med gode analyser er det enklere å forbedre løpsdynamikken og oppnå en mer effektiv løping, sier Lein engasjert, og forklarer: – Løpsfrekvensen er retningsgivende for å bli mer effektiv og redusere grunnlaget for skader. Det optimale tallet er 180 skritt per minutt. En gjennomsnittlig amatørjogger løper ofte på rundt 160 skritt. Kadenssensoren gir en helhetlig måling gjennom hele treningen, og hjelper deg å oppnå økt frekvens. Da strekker du ikke benet like langt ut som tidligere, benet er kortere tid i luften per steg, og du lander mer skånsomt. På den måten bidrar klokkens kadenssensor til å forebygge skader. Jobber du aktivt for å løfte foten raskere opp fra bakken vil det også redusere kroppens vertikale bevegelse; oscillasjon.Avansert navigasjon 
Med en GPS-teknologi som er den mest avanserte på markedet, har fenix 5 Plus også integrasjon mot Garmin inReach , en håndholdt GPS som via satelittkommunikasjon gir deg mulighet til toveiskommunikasjon langt utenfor allfarvei. Det vil også si at du har mulighet til å sende SOS-meldinger med GEOS, som er det døgnåpne overvåkningssenteret for redningstjenester.Har du en kompatibel smarttelefon gir app-en Earthmate tilgang til telefonens kontaktliste, slik at det blir enklere og raskere å skrive meldinger. Earthmate gir deg også mulighet til å laste ned kart og satelittbilder i farger. Med den håndholdte GPS-får du værtjenester med detaljerte væroppdateringer, og en batterilevetid på opptil mange dager ved strømsparingsmodus.Frodes favorittfunksjoner Den ivrige ekstremløperen nevner særlig tre funksjoner der Garmin-klokken utmerker seg. – TrackBack gir meg ønsket trygghet i villmarka. Jeg liker å løpe og gå på ski – langt. Når det blir mørkt, sikten svikter eller det blåser opp på fjellet, har TrackBack alltid guidet meg trygt tilbake til utgangspunktet.  Pulsoksymeteret hjelper meg å styre treningsmengden. fenix 5X Plus har blitt utstyrt med et infrarødt lys som beregner oksygenmetningen i blodet. Sammen med pulsdata som viser søvn- og stressnivå kan jeg enklere opprettholde balanse mellom treningsbelastning og restitusjonstid. På denne måten unngår jeg overtrening, forteller Lein.– I konkurranser og lange fotturer i fjellet, er det fantastisk å fortløpende kunne forutse stigninger i terrenget med høydeøkning og avstand. Her er Climb Pro en suveren funksjon.Her kan du lese mer om alle Garmin 5X Plus funksjoner!Som skapt for ekstreme forhold – Når har du trengt klokken mest? – Klokkene har hatt stor betydning i mange sammenhenger. I år kan jeg nevne tre kritiske oppgaver klokken har hatt. I januar 2018 var det 54 minusgrader i konkurransen Yukon Arctic Ultra. På sykkel, ski eller til fots med pulk skulle vi tilbakelegge 483 km i ødemarken. Det var så kaldt at snøscooterne ikke startet, nødutstyr og all annen elektronikk sluttet å fungere. Det eneste som fungerte i kulden var min Garmin fenix 5X, som var frosset fast utenpå jakken. Lang batterikapasitet og god kartfunksjon var svært viktig for meg i disse ekstreme forholdene, hvor jeg var nummer tre da løpet ble avsluttet, forteller eventyreren, og fortsetter:
Frode vannflaske 2
– I mars 2018 ble Indias første ørkenløp arrangert gjennom Tharørkenen. Blant lokalbefolkningen omkom 79 personer i sandstormene som herjet under løpet. Vi skulle klare oss alene 250 km med det vi hadde i ryggsekken. Til tider var det bare to meter sikt, og flere konkurrenter søkte dekning. Med gode forberedelser, riktig utstyr og en GPS-klokke med svært gode koordinater fikk jeg den tryggheten som var avgjørende for å navigere meg inn til en solid tredjeplass, sier 49-åringen.– I juni 2018 var jeg involvert i en stor skogbrann i Nittedal, hvor over tyve brannbiler og flere helikoptre involvert. Jeg kunne løpe raskt til utilgjengelige områder som var alvorlig utsatt, og benyttet koordinatene fra klokken til å angi posisjoner til utrykningsleder om hvor helikoptrene skulle droppe vann.– Hva er det neste store løpet du jobber mot? – Jungelløp på Cuba og vinterløp i Alaska er planlagt, men dette kan endre seg. Jeg ser stadig etter lange løp med interessante utfordringer i ukjente områder, avslutter Frode Lein. Men det er ikke bare i jungelen Garmin fenix 5 Plus passer inn i miljøet. Den viser e-post, sms og mye mer på klokkeskjermen og leveres med et utall forskjellige remmer som gjør at den passer like bra til en dress. Med Garmin er du alltid best utstyrt til å kunne slå dine egne rekorder.Finn din nærmeste Garmin forhandler her!

Annonsørinnhold