<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

McKinsey: Halvparten av verdens banker tåler ikke en nedtur

Ifølge konsulentselskapet McKinseys årlige bankundersøkelse kan halvparten av verdens banker bukke under ved en ny økonomisk nedtur.

Publisert 22. okt. 2019
Oppdatert 22. okt. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
NY NEDTUR: Ifølge McKinseys årlige bankrapport vil over halvparten av bankene slite i ny nedtur.  Foto: NTB Scanpix

Ifølge en undersøkelse gjennomført av  av McKinsey & Co vil halvparten av verdens banker bukke under ved en ny  økonomisk nedtur.

 Årsaken skal være at 60 prosent av bankene har avkastningen på egenkapitalen ikke holder følge med  kostnadene. 

«Vi mener vi er sent i en økonomisk syklus, og bankene må gjøre drastiske tiltak, for de er ikke i god skik. Nå er det ingen om har råd til å hvile på laurbærene», sier seniorpartner i McKinsey Kausik Rajgopal,til Bloomberg. 

Konsulentselskapet oppfordrer bankene til  å outsource de oppgavene de kan, vokse gjennom oppkjøp eller å utvikle ny teknologi for å tiltrekke  flere forbrukere. 

Bankene fmister nemlig markedsandeler både til fintech startups, til teknologigiganter som Apple, Google, Amazon og det kinesiske flyselskapet Ping An China som tilbyr tjenester som endrer forbrukervaner. De nye konkurrentene går gjerne etter de mest innbringende delene av bankdriften, deriblant  kredittkort. 

I dag bruker bankene kun 35 prosent av teknologibudsjettene på innovasjon, mens fintech-selskaper bruker 70 prosent.