<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Putin og Erdogan enige om Syria-avtale

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har blitt enig med Russlands president Vladimir Putin om å forlenge våpenhvilen i det nordøstre Syria med seks dager.

    Publisert 22. okt. 2019 kl. 19.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 143 ord
    ENIGE: Russlands president Vladimir Putin (R) og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er blitt enige om en avtale.  Foto: Sergei CHIRIKOV / POOL / AFP

    Erdogan hyller det han omtaler som en «historisk avtale», som blant annet innebærer at kurdiske styrker innen 150 timer, eller seks dager, skal flyttes 30 kilometer bort fra et grenseområde i Syria.

    De to presidentene møtte hverandre i den russiske byen Sotsji tirsdag.

    Nedtellingen av de 150 timene starter onsdag, ifølge Erdogan. Han la også til at tyrkiske og russiske styrker i fellesskap skal patruljere området.

    – Ifølge denne avtalen vil verken Tyrkia eller Russland tillate noen separatistisk agenda på syrisk territorium, sier Erdogan til pressen i etterkant av møtet.

    Den kurdiske SDF-styrken har imidlertid opplyst at den har trukket seg helt ut av det aktuelle området nær grensen til Tyrkia, i tråd med den fem dager lange våpenhvileavtalen som ble inngått forrige uke.

    Russland anses å ha nøkkelen til den videre utviklingen i Nord-Syria med sin militære støtte til Syrias regime og samtidig tette kontakt med Tyrkia.

    (©NTB)