<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjeføkonom: – Taler for et unormalt stort prisfall i boligmarkedet

To ting i boligmarkedet kan tyde på at vi står overfor et unormalt fall i boligprisene, mener sjeføkonomen i Eikagruppen. Boligbransjen deler ikke pessimismen.

    Publisert 24. okt. 2019 kl. 06.09
    Oppdatert 24. okt. 2019 klokken 06.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    SPÅR PRISFALL: Sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen, mener det er to faktorer som taler for et unormalt stort fall i boligprisene i fjerde kvartal. Foto: Iván Kverme

    Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eikagruppen sier at et rekordstort antall boliger på markedet samtidig som siste renteheving ennå ikke er slått fullt inn hos husholdningene, vil få konsekvenser for boligmarkedet.

    – Dette er to faktorer som taler for et unormalt stort prisfall i boligmarkedet i fjerde kvartal, sier Andreassen til Dagens Næringsliv.

    – De siste par ukene har det vært et kraftig fall i antall boliglånssøknader, i tillegg til store avvik i salgspris og prisantydning. Over hele Norge er det altfor mange boliger til salgs, sier sjeføkonomen.

    Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge deler ikke sjeføkonomens pessimisme. Han sier at det er normalt med prisnedgang i fjerde kvartal, og at det ikke er noe som taler for at fjerde kvartal i år vil være noe svakere enn normalt.

    Han viser til at det har vært reallønnsstigning i Norge, og at dette gjør folk i stand til å betjene de økte kostnadene som rentehevingene har medført.

    – Andreassen har spådd en kraftig prisnedgang i mange år, uten at det har skjedd. Jeg tror ikke han treffer nå heller, sier Dreyer.

    Heller ikke sjeføkonom Christian F. Bjerknes i Norske Boligbyggelag (NBBL) støtter Andreassen. Han viser til at Norge er inne i periode med moderat boligprisvekst.

    (©NTB)