<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil stanse tyveri av elavfall – skal overvåkes 24 timer i døgnet

Elektrokjeden Elkjøp ønsker å hindre at elektronisk avfall ved returmottak blir stjålet. Nå innfører de døgnkontinuerlig overvåking av returområdene.

    Publisert 27. okt. 2019 kl. 11.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 158 ord
    Elektrokjeden Elkjøp innfører nå døgnkontinuerlig overvåking for å hindre at elektronisk avfall blir stjålet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

    – Vi har i mange år forsøkt å finne løsninger for å hindre tyveribandene som stjeler elavfall, men må konstatere at tiltakene ikke har hatt ønsket effekt. Nå går vi mer drastisk til verks, sier Elkjøp-sjef Fredrik Tønnesen i en pressemelding.

    Nå skal returområdene overvåkes døgnet rundt ved hjelp av video- og sensorteknologi. Tiltaket skal hindre at gamle vaskemaskiner, komfyrer og lignende blir stjålet før det leveres videre til gjenvinningsanlegget.

    – Vi ruller nå raskt ut et nytt og omfattende overvåkingssystem, som skal overvåke returområdene ved alle våre egne varehus når ansatte ikke er til stede. Overvåkingsenheten er fjernbemannet og tilbyr en enveiskommunikasjon som vi har hatt god erfaring fra et testprosjekt på Elkjøp Lørenskog, sier han.

    Tiltakene er allerede blitt testet ut og har ifølge Tønnesen gitt lovende resultater. Den første helgen systemet ble testet, ble 35 tyverieravverget. Etter fem måneder var problemet nærmest eliminert, opplyser elektrokjeden.

    (©NTB)