<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil stanse leteboring «med alle virkemidler»

Regjeringen godkjenner omstridt leteboring nær Trænarevet på Helgeland, og miljøorganisasjoner varsler kamp for å stanse aktiviteten.

Publisert 28. okt. 2019 kl. 11.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
GRØNT LYS: Miljøorganisasjonene er kritiske til at klima- og miljøminister og Venstre-nestleder Ola Elvestuen nå gir leteboringen grønt lys. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Vi nekter å akseptere at oljeindustrien får bore i noen av våre mest sårbare områder og er klare til å stoppe denne riggen med alle virkemidler, sier leder Gaute Eiterjord i Natur og Ungdom.

– Skjer det et oljeutslipp her, kan det drive langt inn i Lofoten. Det vil være katastrofalt for gytefelt, sjøfugler og korallrev, sier han.

Også Bellonas Frederic Hauge varsler protester.

– Vi går nå ut og forteller at vi skal aksjonere i denne saken. Vi kommer til å seile ut og prøve å stoppe dette, sier han til NTB.

Miljøorganisasjonene er kritiske til at klima- og miljøminister og Venstre-nestleder Ola Elvestuen nå gir leteboringen grønt lys. Elvestuen viser til at beslutningen om å åpne for leteboring ble tatt i 2011.