<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Supervekst for byggefirma

Omsetningen i stålbyggfabrikken Ipoa har gått tregangeren på tre år, men selskapet vil helst ikke frem i mediene.

    Publisert 10. nov. 2019 kl. 18.42
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 279 ord
    TAUSE: Ipoa har hovedkontor på Rygge i Østfold, og leverer stålkonstruksjoner, trapper og rekkverk til bygg og industri. Foto: Anders Horntvedt

    Ipoa har hovedkontor på Rygge, og leverer stålkonstruksjoner, trapper og rekkverk til bygg og industri i hele Norge. Som oftest er de underleverandør til større entreprenører.

    DAGLIG LEDER: Per Ove Blakkestad Andersen. Foto: Ipoa

    Rir på svak kronekurs

    Mens en del av konkurrentene som produserer i utlandet sliter, nyter bedriften i Østfold godt av en svak kronekurs. Selskapets omsetning er tredoblet på tre år.

    I fjor økte omsetningen i bedriften med 30 prosent. Det kom på toppen av en vekst på 13 prosent i 2017, og nesten en dobling i 2016.

    I 2016 fortalte Fredriksstad Blad at ordrebøkene aldri hadde vært fullere, og at det nærmest hersket klondykestemning ved bedriften.

    – I 2015 leverte Ipoa til rundt 100 bygg i varierende størrelse. Alle byggene hadde minst to trapper, fortalte daglig leder og medeier Per Ove Blakkestad Andersen (52) til lokalavisen.

    Ipoa

     
    (Mill. kr) 2018 2017
    Driftsinntekter 141,0 108,1
    Driftsresultat 3,6 5,9
    Resultat før skatt 2,8 4,2
    Årsresultat 2,0 2,7
    Eier: Ipoa Group, som i sin tur eies av Per Ove Blakkestad Andersen (51 %), Reidar Lindberg (21 %), Marius Kurzok (14 %) og Judith Østermark Ådalen (14 %).

    Datterselskap gikk konkurs

    Samme år kjøpte Ipoa Frech Mek Sveiseverksted i Halden, som var spesialist på levering av skreddersydde trapper og rekkverk til industri og kontorer.

    Virksomheten hadde ni ansatte og en omsetning på rundt ti millioner kroner, og målet var å levere mer komplette løsninger.

    Foretaket ble imidlertid slettet februar i år etter konkursåpning i juli 2018.

    Ipoa ønsker ikke å snakke med Finansavisen.

    – Vi ønsker ikke noe intervju, svarer Blakkestad Andersen på vår henvendelse.

    IPOA-PRODUKT: Bedriften leverer stålkonstruksjoner, trapper og rekkverk. Foto: Ipoa