<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bred børsoppgang i Asia

Børsene i Asia styrkes mandag morgen.

    Publisert 4. nov. 2019 kl. 07.28
    Oppdatert 4. nov. 2019 klokken 07.30
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 277 ord
    OPP: Asia-børsene klatrer mandag. Foto: Greg Baker / AFP

    Handelsoptimisme løfter de asiatiske børsene mandag morgen.

    I Kina klatrer Shanghai Composite 0,56 prosent, og CSI 300 er opp 0,52 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 1,23 prosent.

    Kospi i Sør-Korea er opp 1,36 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,27 prosent, og Straits Times i Singapore stiger 0,09 prosent.

    Børsene i Japan er mandag stengt.

    Handelskrigen

    Den amerikanske handelssekretæren Wilbur Ross uttalte ifølge CNBC søndag at lisenser for amerikanske leverandørers handel med Huawei vil blitt bli gitt «ganske snart».

    Ross kom også med flere detaljer rundt den delvise handelsavtalen, og uttalte at den kan bli signert i Iowa, Alaska, Hawaii eller et sted i Kina.

    Det var opprinnelig ventet at avtalen skulle bli signert på APEC-møtet i Chile denne måneden. Et møte som så har blitt kansellert grunnet protester i landet.

    Noen strateger er ifølge CNBC likevel fortsatt skeptiske.

    «Handelsoppdateringene mellom USA og Kina fortsetter å fokusere på at fase 1-avtalen er sikker, men de omstridte spørsmålene om USA vil avbryte de planlagte tolløkningene i desember, samt fjerne noen av de gjeldende tollsatsene i tråd med Kinas krav, er fortsatt ikke avklart. Om disse problemene ikke blir løst kan det hele lett kollapse», skriver valutastrateg i National Australia Bank, Rodrigo Catril, i en oppdatering, ifølge CNBC.

    Wall Street

    Det endte med bred oppgang på Wall Street fredag. Alle de tre toneangivende indeksene steg.

    Knallsterke arbeidsmarkedstall preget utviklingen. De såkalte non-farm payrolls-tallene, ofte kalt månedens viktigste tall, viste at det ble skapt 128.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren i USA i oktober.

    Dow Jones steg 1,11 prosent til 27.347,05, mens S&P 500 endte opp 0,97 prosent til 3.066,90, og dermed ny all-time high. Nasdaq klatret 1,13 prosent til 8.386,40 også den til ny rekord.