<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mohn tjente mest i fjor, mens Røkke har størst formue

Skattelistene viser at Trond Mohn tjente mest i fjor, nærmere bestemt 443 millioner kroner. På formuetoppen troner Kjell Inge Røkke med 18,6 milliarder kroner.

    Publisert 5. nov. 2019 kl. 07.46
    Oppdatert 5. nov. 2019 klokken 08.23
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 371 ord
    PÅ TOPP: Kjell Inge Røkke troner formuetoppen for 2018. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

    Skattelistene ble gjort offentlig tilgjengelig tirsdag klokka 7. En oversikt Dagens Næringsliv har laget viser at følgende fem er oppført med de høyeste formuene:

    1. Kjell Inge Røkke: 18,6 milliarder kroner

    2. Frederik Wilhelm Mohn: 6,5 milliarder kroner

    3. Margaret Boel Garmann: 6,4 milliarder kroner

    4. Odd Reitan: 6,0 milliarder kroner

    5. Trond Mohn: 5,7 milliarder kroner

    Kjell Inge Røkke, som er storeier i Aker ASA, lå også på formuetoppen i fjor.

    Ifølge E24 er tre av de 20 rikeste i Norge kvinner. Som nevnt ligger Margaret Boel Garmann på tredjeplass på formueslisten. Hun styrer konsernet Awilhelmsen som driver med cruisevirksomhet, offshore, finans og detaljhandel.

    Else Helene Sundt ligger på 9. plass med en formue på 4,1 milliarder kroner. På tredjeplass over landets rikeste kvinner ligger Rannfrid Rasmussen med en formue på 2,7 milliarder.

    Inntektstopp

    Investor Trond Mohn er på topp på listen over dem med de høyeste inntektene i 2018. Der ser topplisten slik ut, ifølge DN :

    1. Trond Mohn: 443 millioner kroner

    2. Bjørn Stray: 275 millioner kroner

    3. Jan Tellef Thorleifsson: 258 millioner kroner

    4 Torleif Ahlsand: 235 millioner kroner

    5. Terje Tom Høili: 207 millioner kroner.

    Mohn har figurert i toppen av skattelistene flere av de siste årene, og i 2016 var bergenseren på topp i både inntekt, formue og betalt skatt.

    Unøyaktig

    Skattelistene gir ikke et nøyaktig bilde av hva folk har tjent og opparbeidet i formue, blant fordi det er fradrag på inntektene og fordi gjeld trekkes fra nettoformuen.

    Eiendeler som bolig føres også opp med en ligningsverdi som er langt lavere enn den reelle verdien.

    Totalt ga fjorårets skatteoppgjør 600 milliarder kroner i skatteinntekter for staten.

    Det samlede skatteoppgjøret for fjoråret viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 514 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. Samtidig har 332.000 selskaper betalt 85 milliarder kroner, viser tall fra Skatteetaten.

    – De fleste treffer godt med å betale riktig skatt gjennom hele året. Har du fått restskatt eller skatt til gode, skyldes det at dine økonomiske forhold ble annerledes enn grunnlaget for det beregnede skattetrekket ditt. Du kan unngå dette ved å justere opplysninger i skattekortet gjennom året, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

    Skattelistene ligger nå ute på skatteetatens hjemmesider. Hvem som helst kan søke på andres inntekter, formue og betalt skatt, men søket blir synlig for den man søker på.

    (©NTB)