<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker sa dagens tall ville gi et solid rally – han fikk rett

    Publisert 5. nov. 2019 kl. 09.40
    Oppdatert 5. nov. 2019 klokken 09.55
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 252 ord
    SPÅR BEDRE TIDER: Analytiker Tommy Johannessen venter kursoppgang i Polarcus. Foto: Fotograf Ørnlund AS

    Tirsdag morgen la Polarcus frem sine kvartalstall. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 13,7 millioner dollar i tredje kvartal 2019, mot minus 8,2 millioner dollar i samme periode året før.

    Selskapet hadde inntekter på 103,4 millioner dollar, opp fra 55 millioner dollar samme kvartal året før.

    Polarcus genererte en kontantstrøm fra operasjoner før netto arbeidskapital på 29,7 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 9,6 millioner dollar i 2018.

    Fremragende resultat

    «Vi oppnådde et fremragende finansielt resultat på grunn av våre evner til å sikre komplekse prosjekter og levere dem på tid. Vi har sett en prisoppgang i år på mer enn 50 prosent sammenlignet med 2018», skriver konsernsjef Duncan Eley i Polarcus i en melding.

    Analytiker Tommy Johannessen i SpareBank 1 Markets er godt fornøyd med tirsdagens nyheter fra Polarcus.

    Ifølge analytikeren var kvartalstallene bedre enn konsensus og hva han selv hadde sett for seg. Han trekker frem knallgode dagrater som en forklaring på de sterke tallene.

    Sterk aksjekurs

    «I sum er dette en sterk rapport fra Polarcus, noe som bør resultere i en sterk aksjekurs i dag (10 prosent+)», skriver Johannessen i en rapport.

    Det fikk han rett i.

    Kort tid etter at handelen tok til på Oslo Børs tirsdag omsettes aksjen for 1,39 kroner, opp 9,97 prosent. Dagens høyeste notering har vært på 1,43 kroner.

    SpareBank 1 Markets opererer med et kursmål på 1,70 kroner på Polarcus.