<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

LNG-rederi ser strammere marked

GasLog holdt stø ebitda-kurs i tredje kvartal. I fjerde kvartal ventes bedre resultater, og neste år ser rederiet et strukturelt strammere marked.

    Publisert 6. nov. 2019 kl. 14.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 250 ord
    STRAMMERE UTSIKTER: Her GasLog-fartøyet «Gaslog Skagen» under en seilas i japansk farvann, med Fuji-fjellet i bakgrunnen. Foto: Bloomberg

    Det Monaco-baserte, New York-noterte LNG-rederiet GasLog har lagt frem tall for tredje kvartal.

    Disse viser et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 114,2 millioner dollar, en marginal forbedring fra 114,1 millioner dollar i tredje kvartal i fjor. Justert ebidta oppgis til 115,0 millioner dollar, opp fra 114,2 millioner.

    Inntektene var på 165,6 millioner dollar, opp fra 158,4 millioner dollar i samme periode i fjor.

    Rederiet gikk med et rapportert overskudd på 8,9 millioner dollar, mot 39,3 millioner for et år siden. Justert overskudd oppgis til 25,5 millioner dollar, mot 32,3 millioner i tredje kvartal i fjor.

    GasLog, som har obligasjonslån notert på Oslo Børs, betaler et utbytte på 0,15 dollar pr. aksje for kvartalet.

    Strammere marked

    I en kommentar peker GasLog-sjef Paul Wogan på at en bedring i spotmarkedet for LNG-frakt i løpet av perioden og bidragene fra selskapets nybygg på langtidskontrakter resulterte i solid vekst i inntekter og ebitda, sammenlignet med samme tid i fjor.

    Basert på det strammere spotmarkedet for LNG-frakt siden utgangen av tredje kvartal og økningen i fraktratene, venter GasLog ytterligere resultatforbedring i fjerde kvartal.

    «Vi har spådd et strammere LNG-fraktmarked, ettersom økt amerikansk LNG-produksjon kombinert med sesongmessig oppgang i gassetterspørselen gir økende etterspørsel for frakt og større utnyttelse av den globale flåten. Disse underliggende trendene for LNG og shippingmarkedene peker mot et strukturelt strammere marked gjennom 2020 og inn i 2021», heter det fra Wogan.

    Her er rapporten fra selskapet.