<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pandion selger seg ut av Nordsjøen-felt

Pandion selger seg ut av Duva etter å ha vært med som partner fra tidlig funn til utbygging.

    Publisert 7. nov. 2019 kl. 14.27
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 323 ord
    SVÆRT TILFREDS: Jan Christian Ellefsen, adm. direktør i Pandion Energy. Foto: Pandion Energy/Marte Garmann

    Pandion Energy selger sin 20 prosents andel i Duva-feltet, opplyses det i en melding. Olje- og gassfeltet ligger nord i Nordsjøen og ble funnet høsten 2016.

    Det er PGNiG Upstream Norway og Solveig Gas Norway som kjøper Pandions andel.

    De tar over 10 prosent hver i utvinningstillatelsene PL 636 og PL 636B, opplyses det.

    Duva-feltet anslås å ha utvinnbare reserver på 88 millioner fat oljeekvivalenter, og det ventes å nå en maksimal produksjon på rundt 30.000 fat pr. dag. Produksjonen ventes å starte sent neste år eller tidlig i 2021.

    Plan for utbygging og drift (PUD) ble ifølge Pandion godkjent tidligere i år.

    – Svært tilfredse

    «Duva var det første funnet vi fikk inn i porteføljen etter at vi etablerte Pandion Energy for nesten tre år siden. Etter å ha bidratt som partner fra tidlig funn og frem til utbygging er vi svært tilfredse med de betydelige verdiene som er blitt skapt», heter det i en kommentar fra adm. direktør i Pandion Energy, Jan Christian Ellefsen.

    «Med dette salget realiserer vi noe av verdien som er skapt i porteføljen frem til i dag samtidig som vi styrker Pandion Energys kapasitet til å utforske nye muligheter», legger han til.

    Pandion Energy

     

    Privat olje- og gasselskap med eierandeler på norsk kontinentalsokkel.

    Deltar som rettighetshaver i alle faser av petroleumsvirksomheten og søker å være en aktiv og ansvarlig partner innen leting, avgrensning, utbygging og produksjon av olje- og gassressurser, med fokus på attraktive investeringsmuligheter nær eksisterende felt og infrastruktur.

    Har etter salget en portefølje bestående av 10 prosents eierandel i Valhall området samt eierandeler i flere letelisenser.

    Finansiert av Kerogen Capital, et internasjonalt forvaltningsselskap spesialisert på investeringer i vekstselskaper innen energibransjen.

    Pandion Energy

    Etter salget, som blant annet forutsetter godkjennelse fra norske myndigheter, vil Pandions portefølje bestå av en 10 prosents eierandel i Valhall-området pluss eierandeler i andre letelisenser.