<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stor børslansering ventes imorgen

Børsnoteringsplanene kan bli offentliggjort allerede imorgen. Uroen i Hong Kong kan imidlertid komme i veien.

Publisert 13. nov. 2019
Oppdatert 13. nov. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
SEKUNDÆRNOTERING: Alibaba sikter mot en sekundærnotering i Hong Kong. Fra før har selskapet satt børsnoteringsrekord med sin notering i New York i 2014. Her New York-børsen pyntet med Alibaba-logoer i anledning noteringen for fem år siden. Foto: Bloomberg

Den kinesiske netthandelsgiganten Alibaba kan så tidlig som imorgen kunngjøre en børsnotering i Hong Kong, melder Reuters og viser til kilder med kjennskap til saken.

Det ventes at Alibaba kan hente opp mot 13,4 milliarder dollar gjennom noteringen.

Det tilsvarer 123 milliarder kroner.

Nyhetsbyråets kilder sier at selv om Alibaba-ledelsen forbereder seg på en lansering av børsnoteringen imorgen, kan utviklingen i protestene i Hong Kong påvirke timingen for offentliggjøringen.

Fra 20 til 13,4 milliarder

Nylig ble det meldt at Alibaba planla å lansere en Hong Kong-børsnotering i slutten av inneværende måned.

At den kinesiske kolossen har sett på muligheten for en børsnotering i Hong Kong har det imidlertid versert rykter om lenge allerede.

I juni i år meldte flere internasjonale medier at Alibaba hadde sendt inn søknadspapirer for en slik notering, og at selskapet i forbindelse med Hong Kong-noteringen ville hente opp mot 20 milliarder dollar.

Siden skal den politiske uroen og demonstrasjonene i bystaten ha gjort at planene er blitt utsatt.

Nå snakkes det altså om opp mot 13,4 millioner dollar.

Verdensrekord

Alibaba er allerede børsnotert i New York. Noteringen der for fem år siden er fortsatt verdens største børsnotering, ettersom selskapet da hentet 25 milliarder dollar.

Selskapet ønsket da opprinnelig å gå på børs i Hong Kong, men dets ledelsesstruktur brøt med det lokale noteringsreglementet.

Disse reglene ble endret i fjor, hovedsakelig for å lokke kinesiske teknologiselskaper, ifølge Reuters.