<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Derfor kaller han oljeselskapet «Longboat Energy»

«Navnet minner oss om våre røtter», hevder adm. direktør Helge Hammer, som åpenbart har latt seg inspirere av vikingene.

    Publisert 13. nov. 2019 kl. 13.24
    Oppdatert 13. nov. 2019 klokken 13.48
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 277 ord
    STARTER PÅ NYTT: Tidligere driftsdirektør i Faroe Petroleum og adm. direktør for dets norske datterselskap, Helge Hammer. Foto: Ivan Kverme

    Tirsdag skrev Financial Times at de tidligere Faroe Petroleum-toppene har startet et nytt oljeselskap som skal noteres på AIM-listen i London i løpet av november. Faroe ble slukt av DNO i fjor.

    Onsdag sendte selskapet ut en pressemelding der de bekreftet Financial Times' artikkel.

    – Longboat Energy skal fokusere på oppkjøpsmuligheter på norsk og britisk sokkel, med et mål om en rask utvikling av et mellomstort lete- og produksjonsselskap. Vi vil benytte våre gode bransjekontakter og kunnskap til å finne eiendeler der vi kan låse opp verdier og kopiere Faroe Petroleums historie med verdiskapende letevirksomhet, sier adm. direktør Helge Hammer i en pressemelding, og legger til:

    – Kapitalen som blir hentet ved børsnoteringen vil gjøre Longboat i stand til å se på potensielle avtaler og finansiere virksomheten frem til vi gjør vårt første kjøp.

    Vikingskip

    Graham Stewart, Jon Cooper og Helge Hammer var raskt ute med at de ville starte opp noe selv etter å ha brukt flere måneder på å kjempe imot DNOs oppkjøpsplaner.

    Navnet på det nye selskapet er altså «Longboat Energy». Hvorfor «Longboat» spurte vi Helge Hammer:

     «Navnet minner oss om våre røtter som er Norge, Storbritannia og Færøyene!», skriver han i en SMS.

    Ifølge Wikipedia ville en stor seilskute i gamle dager gjerne ha flere longboats, som er åpne båter som blir rodd av 8-10 menn. Dette er små, slanke båter som potensielt også kunne ha mast og seil, samt tåler røff sjø bedre enn andre små jolle-lignende båter. 

    Vikingskipene var også av denne typen longboats eller longships, og det er nok vikingskipene Hammer & Co. har hatt i bakhodet da selskapet skulle døpes.

    LONGBOAT: Vikingskip er en type longboat. Her fra Bjørvika i 2014. Foto: NTB scanpix