<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vekst for Veidekke

Veidekke øker resultatet i tredje kvartal.

    Publisert 14. nov. 2019 kl. 07.04
    Oppdatert 14. nov. 2019 klokken 13.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 216 ord
    LEDER: Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.  Foto: NTB Scanpix

    Av selskapets kvartalsrapport går det frem at resultatet før skatt endte på 494 millioner kroner, opp 34 millioner fra samme tid i fjor. 

    Resultat pr. aksje ble 3,00 kroner, et hakk ned fra 3,10 kroner i tilsvarende kvartal i 2018.

    Veidekke omsatte for 9,4 milliarder kroner i kvartalet, en økning på 7 prosent. 

    Veidekkes entreprenørvirksomhet fikk nye ordrer til en verdi av 5,4 milliarder kroner i kvartalet, og hadde per 30. september en ordrereserve på 33,4 milliarder.

    – I det store og hele var dette et kvartal på det jevne i Veidekke, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

    Vil dele konsernet

    I går meddelte styret i Veidekke at det har besluttet å dele konsernet i to separate virksomheter og etablere eiendomsvirksomheten med endret eierstruktur.

    – Veidekkes resultater i tredje kvartal blir naturlig nok satt litt i skyggen av nyheten om at vi har besluttet å dele konsernet i to separate og sterke virksomheter. Beslutningen er resultatet av en grundig evaluering av konsernets sammensetning og vekst- og utviklingsmuligheter, sier Bengtsson.

    Styret mener at Veidekkes verdsettelse ikke gjenspeiler de underliggende verdiene i selskapet. Å spinne ut eiendomsvirksomheten antas å bidra til å øke selskapets aksjonærverdier. Veidekke hevder det allerede har vært konkret interesse.

    Se hele rapporten her.