<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øker resultatet med 40 millioner kroner

Solid vekst i utlånene gir Sbanken sterk lønnsomhet i tredje kvartal.

Publisert 14. nov. 2019
Oppdatert 14. nov. 2019
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
NORGES FØRSTE RENE NETTBANK: Sbanken ble grunnlagt i 2000 som Norges første rene nettbank. Foto: NTB

Sbanken (tidligere Skandiabanken) presenterte torsdag morgen selskapets tall for 3. kvartal.

Resultatet etter skatt endte på 218 millioner kroner, noe som er en økning på 40 millioner fra samme periode året før. 

Sterk utlånsvekst

Hovedårsaken til resultatløftet kommer av en solid vekst i bankens renteinntekter, som alene utgjorde 421 millioner kroner. Dette er en økning på 88 millioner kroner fra samme periode i fjor.

«Tredje kvartal var kjennetegnet av en solid vekst i utlånene og sterk lønnsomhet. Vår nye prismodell for distribusjon av fond bekrefter Sbankens posisjon som Norges mest åpne og nyskapende bank for personkunder», skriver adm. direktør Øyvind Thomassen i selskapets kvartalsrapport. 

Resultatet før skatt ble 283 millioner kroner, sammenlignet med 230 millioner kroner året før. 

I tillegg hadde den norske nettbanken en sterk økning av driftsresultatet, som endte på 320 millioner kroner, mot 249 millioner kroner året før.

Negativ kursutvikling

Den sterke resultatveksten gjennomsyres også i selskapets resultat per aksje som økte fra 1,60 kroner, til 1,96 kroner i tredje kvartal i år.

Til tross for sterke resultater, har aksjen imidlertid hatt en negativ trend og er foreløpig ned 7,6 prosent så langt i år. Til sammenligning er Oslo Børs opp 13,7 prosent.

Norges første rene nettbank

Siden selskapet ble grunnlagt i april 2000, har Sbanken nå vokst til å ha omtrent 400 ansatte på hovedkontoret i Bergen. Banken var lenge et filial av svenske Skandiabanken, men ble omdannet til et eget selskap i 2015, og ble notert på Oslo Børs det samme året. 

Selskapet ble til slutt omdøpt til Sbanken ved utgangen av 2017.

Rapporten

Presentasjonen

Se presentasjonen live klokken 08:30 her