<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppgang i Asia etter positive nyheter

Foruten børsene i Kina, stiger de ledende børsene i Asia som en følge av en amerikansk kommentar om handelskrigen.

    Publisert 15. nov. 2019 kl. 07.43
    Oppdatert 15. nov. 2019 klokken 08.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 360 ord
    GIR HÅP: Larry Kudlow, økonomirådgiver for USA-president Donald Trump, uttalte at en løsning i handelskrigen nærmer seg. Foto: SPENCER PLATT

    I Japan stiger Nikkei 0,59 prosent og Topix-indeksen 0,73 prosent.

    I Kina faller Shanghai Composite 0,31 prosent. CSI 300 svekkes 0,44 prosent. Hang Seng i Hong Kong øker 0,12 prosent.

    Kospi i Sør-Korea hopper opp 1,06 prosent. Straits Times i Singapore er opp 0,10 prosent. S&P/ASX 200-indeksen i Australia løfter seg med 0,87 prosent.

    Handelskrigen

    De siste dagene har det vært nervøs stemning i handelskrigen mellom Kina og USA uten særlig utvikling. 

    Nattens Asia-opptur, foruten nettopp Kina, kommer trolig som en følge av at Larry Kudlow, økonomisk rådgiver i Det hvite hus, uttalte at partene er i ferd med å nå en handelsavtale. Det samme har tidligere blitt sagt uten foreløpig veldig stor handling. 

    Punktene partene strides mest om skal være kinesiske kjøp av amerikanske landbruksprodukter og fjerning av straffetoll, ifølge Wall Street Journal

    Makro

    Det har kommet et par ferske nøkkeltall fra Asia. 

    Nybolig-prisene i Kina steg 0,5 prosent på månedsbasis i oktober, mens stigningen er 8 proesnt på årsbasis, ifølge TDN Direkt. Prisene på nyboliger steg i 50 av de 70 største byene i Kina.

    Industriproduksjonen i Japan pekte oppover med 1,7 prosent i september sammenlignet med august, melder TDN Direkt. Det er en oppgang på 1,4 prosent på månedsbasis.

    Opptøyer

    De politiske opptøyene i Hongkong fortsetter. I går døde en 70 år gammel mann etter å ha blitt truffet av en murstein i sammenstøt mellom demonstranter og motdemonstranter i Hongkong. Han er den andre som dør i forbindelse med protestene denne uken. 

    Kinas president Xi Jinping advarer om at volden i Hongkong setter byens selvstyre på spill. Samtidig ber NTNU og Universitetet i Bergen norske studenter forlate Hongkong. Demonstrantene i landet har blokkert motorveier og jernbanespor. Mange sliter med å komme seg på jobb og skoler holder stengt. 

    USA

    I Amerika falt Dow Jones 0,05 prosent til 27.769,17 torsdag. Av de 30 selskapene som inngår i indeksen endte 12 av selskapene i pluss. S&P 500 endte opp 0,09 prosent til 3.096,73 poeng mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,04 prosent til 8.479,02 poeng.