<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina vil løse flokene med USA

Kina sier at de fortsatt anstrenger seg for å komme til enighet med USA i handelskonflikten, etter at USAs president Trump anklagde dem for å ikke gjøre nok.

Publisert 21. nov. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
ENIGHET? Presidentene Donald Trump og Xi Jinping. Foto: NTB Scanpix

Kina avviser at handelsforhandlingene med USA står i fare og er klare for å løse flokene, fastslår talsperson Gao Feng for det kinesiske næringsdepartementet.

Kinas visepresident Liu He har invitert sine amerikanske motparter Robert Lighthizer og Steven Mnuchin til Beijing for forhandlinger , skriver Wall Street Journal.

Svinger

Finansmarkedene har de siste dagene svingt i takt med de sprikende meldingene om hvordan forhandlingene går.

Noen har sitert kilder på at handelsavtalen skal være klar mot slutten av året, mens andre har vært skeptiske til slike anslag.

Gao omtalte slike meldinger som upålitelige rykter.

18 måneder

Det er 18 måneder siden USAs president Donald Trump påførte Kina straffetoll på flere milliarder dollar, noe som førte til det som har blitt omtalt som en handelskrig.

Trump har uttalt at han ønsket å signere en midlertidig avtale med Kinas president Xi Jinping på et toppmøte som skulle bli avholdt i Chile i november, men som ble avlyst som følge av protestene i landet.

USA og Kina har den siste tiden også vært i munnhoggeri om andre spørsmål enn økonomi.

Et lovforslaget som ble vedtatt i Kongressen i USA som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong, har blitt møtt med raseri i Kina, som har bedt president Trump om å ikke undertegne lovforslaget.

(©NTB)