<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår historiske tall og rally for Trøim-rigger

Meglerhuset er bull.

    Publisert 26. nov. 2019 kl. 08.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 186 ord
    HISTORISKE TALL? Analytikerne tror Tor Olav Trøims Borr Drilling fikk en positiv EBITDA i tredje kvartal - for første gang i selskapets historie. Foto: Leikny Havik Skjærseth

    Borr Drilling legger frem sine tall for tredje kvartal i dag, klokken 13:00 norsk tid. 

    «I likhet med konsensus venter vi at selskapet for første gang vil kunne rapportere en positiv EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger, red. anm), skriver DNB Markets i tirsdagens aksjerapport. 

    EBITDA-estimatet før dagens rapport ligger på 10,9 millioner dollar. 

    «Med både stigende kapasitetsutnyttelse og økende rater har utviklingen innenfor jack-up-segmentet vært positiv gjennom 2019. Vi ser i tillegg at denne utviklingen har kommet samtidig som flere av nybyggene fra de kinesiske verftene har kommet ut og blitt absorbert i markedet», heter det videre.

    Øyner kraftig oppgang 

    Men kursutviklingen ser ifølge meglerhuset ut til å reflektere at forbedringene har kommet langsommere enn opprinnelig ventet.

    «I forbindelse med dagens oppdatering venter vi at fokus vil være på markeds- og kontraktsutsikter, samt likviditetsutviklingen i selskapet», går det frem av rapporten. 

    DNB Markets har før eventuelle endringer en kjøpsanbefaling med kursmål 110 kroner.

    Aksjen stengte i går på 60,20 kroner, etter en svak oppgang. Meglerhuset ser dermed en oppside i Borr Drilling på 82-83 prosent fra dagens nivåer.