<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Skal mye til at rentene blir satt enten opp eller ned

Ny optimisme i handelssamtalene.

    Publisert 26. nov. 2019 kl. 08.52
    Oppdatert 26. nov. 2019 klokken 09.06
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 257 ord
    LITE NYTT: Det kom ingen nye signaler om pengepolitikken i USA mandag, og det skal ifølge Nordea Markets-økonom Lars Mouland mye til at rentene blir satt enten opp eller ned de neste månedene. Foto: Eivind Yggeseth

    Ny optimisme og tro på at USA og Kina vil komme frem til en handelsavtale, bidro til oppgang og ny all-time high på børsene i New York mandag.

    Både S&P 500, Nasdaq og Dow Jones steg til ny rekord. Alle satte også nye intradag-rekorder.

    «Partene var enige om å løse utstående saker på en «skikkelig», måte slik at man kan få til en første-fase handelsavtale og unngå økning i tollsatsene den 15. desember. Det er usikkert om Trump (USAs president Donald Trump journ. anm.) vil underskrive lovforslaget som innebærer en støtte til demostrantene i Hong Kong, og den amerikanske ambassadør i Kina ble i går kalt inn på teppet i Beijing for å høre at kinesiske myndigheter ikke liker at USA blander seg inn i konflikten», skriver Lars Mouland i Nordea Markets i morgenrapporten. 

    Oljeprisen holder seg mellom 63 og 64 dollar fatet, mens norske kroner er uendret på 10,10 mot euro.

    Ingen nye signaler

    Den amerikanske sentralbanksjefen uttalte seg positivt om amerikanske vekstutsikter i går. 

    «Det kom ingen nye signaler om pengepolitikken i USA, og det skal mye til at rentene blir satt enten opp eller ned de neste månedene», skriver Mouland.

    Det er ifølge økonomen få viktige nøkkeltall på kalenderen i dag, men han peker på at vi får tall for boligbyggingen i USA, som han mener vil holde seg bra oppe drevet av lave renter. 

    Vi får også Conference Boards mål på konsument-tilliten, som trolig fortsatt vil være på et høyt nivå.