<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Johnson ønsker ikke Trumps støtte

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier at han ikke ønsker Donald Trumps støtte når USAs president neste uke besøker London.

Publisert 30. nov. 2019
Oppdatert 30. nov. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
VIL IKKE HA INNBLANDING: Storbritannia og USA har ifølge Boris Johnson et nært forhold på alle nivåer, men den britiske statsministeren mener at det er best om de ikke blander seg inn i hverandres valg. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

Årsaken er, ifølge The Times , at De konservative frykter at Trumps offentlige støtte til Boris Johnson kan bli brukt som ammunisjon av Labour-leder Jeremy Corbyn.

Til radiokanalen LBC sier Johnson at Storbritannia og USA har et nært forhold på alle nivåer, men at det er best om de ikke blander seg inn i hverandres valg.

– Det vi tradisjonelt ikke gjør, som gode venner og allierte, er å involvere oss i hverandres valgkamper, sa Johnson.

USAs president har tidligere kalt Johnson «Storbritannias Trump», og han sa i et intervju i oktober at det ville være «så dårlig» for Storbritannia dersom Corbyn blir statsminister.

Corbyn svarte da med å tvitre at «Trump forsøker å blande seg inn i valget i Storbritannia for å få sin venn Boris Johnson valgt».

Britene går til valg 12. desember.

Trump besøker Storbritannia i forbindelse med et NATO-møte.

(©NTB)